2011. október 19.

Elbocsátások a Magyar Telekomnál

Megállapodtak az érdekképviseletekkel, 250 főtől búcsúzhatnak.

Megállapodtak az érdekképviseletekkel, 250 főtől búcsúzhatnak.

Megállapodott a Magyar Telekom a cégnél működő érdekképviseletekkel a 2012-es létszámleépítésekről és az egyéb költségcsökkentő intézkedésekről. Ennek nyomán 250 főt bocsátanak el, zömük még 2011 végével távozik a tervek szerint. Ennek részét képezi a vezetői létszám 24 százalékos csökkentése és nyugdíjazások is.

Szintén bejelentették, hogy jövőre nem lesz általános alapbérfejlesztés. Viszont amiatt, hogy a kedvezőtlen adóváltozások miatt az átlag alatti fizetéssel rendelkezőket bérkompenzáció illeti meg, az érintettek esetében nőnek a béren kívüli juttatások. A vezető pozíciókban dolgozóknak járó béren kívüli juttatások mértéke viszont csökken.

A várakozások szerint a végkielégítések 2,6 milliárd forintos költséget jelentenek a társaság számára. Az intézkedésektől pedig a 2010-es végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment költségekhez képest 3,4 milliárd forintos megtakarítást várnak. Ez a 2008-tól 2010-ig elért 13,9 milliárd forintos megtakarítással együtt 4 év alatt összesen 13,8 százalékos költségcsökkentést jelent.

Jogi kommunikációs kurzust indít a szegedi jogi kar

18 órája

Az országban egyedülálló tantárgy érinti a jogi pálya számos kommunikációs sajátosságát, a jogi hivatásrendeket és az ügyvédi reklámokat is - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.