2011. október 19.

Elbocsátások a Magyar Telekomnál

Megállapodtak az érdekképviseletekkel, 250 főtől búcsúzhatnak.

Megállapodtak az érdekképviseletekkel, 250 főtől búcsúzhatnak.

Megállapodott a Magyar Telekom a cégnél működő érdekképviseletekkel a 2012-es létszámleépítésekről és az egyéb költségcsökkentő intézkedésekről. Ennek nyomán 250 főt bocsátanak el, zömük még 2011 végével távozik a tervek szerint. Ennek részét képezi a vezetői létszám 24 százalékos csökkentése és nyugdíjazások is.

Szintén bejelentették, hogy jövőre nem lesz általános alapbérfejlesztés. Viszont amiatt, hogy a kedvezőtlen adóváltozások miatt az átlag alatti fizetéssel rendelkezőket bérkompenzáció illeti meg, az érintettek esetében nőnek a béren kívüli juttatások. A vezető pozíciókban dolgozóknak járó béren kívüli juttatások mértéke viszont csökken.

A várakozások szerint a végkielégítések 2,6 milliárd forintos költséget jelentenek a társaság számára. Az intézkedésektől pedig a 2010-es végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment költségekhez képest 3,4 milliárd forintos megtakarítást várnak. Ez a 2008-tól 2010-ig elért 13,9 milliárd forintos megtakarítással együtt 4 év alatt összesen 13,8 százalékos költségcsökkentést jelent.

Lemondott Tarjányi Péter

2018. március 15.

A Zoom.hu ügyvezetője lemondott tisztségéről, feltehetően egy bírósági ítélet miatt.

Szervezeti változások az AVON-nál

2018. március 12.

2018. február 1-től újabb két országgal bővült az AVON Pannónia régiója, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Horvátország mellett Szerbia és Montenegró is csatlakozott a csoporthoz.