2014. július 31.

Elfogták Holman Endrét

A Népszabadság szerint egy Szingapúrból Németországba tartó gépről szedték le a Generál Média vezetőjét.

A Népszabadság szerint egy Szingapúrból Németországba tartó gépről szedték le a Generál Média vezetőjét.
Holman Endre

Kedden az egyik német repülőtéren elfogták Holman Endrét, az energolos Portik Tamás érdekeltségébe tartozónak vélt Generál Média egyik tulajdonosát és vezetőjét - értesült a Népszabadság. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Holman Endre távolétében költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával indított ellene eljárást 2013 májusában. A nagy erőket felvonultató májusi akcióban a rendőrség három embert vett őrizetbe, köztük Holman Endre testvérét, Jánost.

A rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a rajtaütés része a Portik Tamás elleni nyomozásnak. Ám a Népszabadság szerint egyre valószínűbb, hogy pusztán egy közönséges csalásról van szó a Generál Média "bannerért iskolát" ügyével összefüggésben. A cég a megállapodással ellentétben nem újította fel az iskolát, melyért bannerrel fizetett a Lázár János vezette önkormányzatnak, ám állítólag jelzálogot terheltek rá.

Ami a médiapiaci ügyeket illeti, Holman Endre tavaly szeptemberben még azt közölte, hogy cége aldott 42 weboldalt és velük együtt 3 millió e-mail címet. Az üzlet részét képezte a társkereső portfólió, az ingatlanos oldalak és az e-kereskedelmi vonal. A Mellesleg.hu weboldalt nem ajánlotta eladásra, mert 2000-ben ezzel indult el. A Biztosítók.hu Alkusz Kft. cégre és a Gentleman Magazinra opciós vásárlási jogot biztosítottak partnereiknek. A Generál Média az online kiadványok kiadói és üzemeltetési jogait értékesítette, a cég eszközeit, ingatlanjait, szervereit, és az üzemeltetést korábban ellátó vállalkozásokat nem. A vásárlás az angol székhelyű Epicenter Market Limited nevéhez fűződött.

Holman Endréről a Médiapiac 2010-ben közölt portrét.