2015. július 10.

Elhunyt Tim Broadbent

Ő volt az egyetlen, aki kétszer is nagydíjat nyert az IPA Effectiveness Awardson, és maga is sokat tett a hatékonysági díjak fejlesztéséért.

Tim Broadbent édesapja, Simon Broadbent a reklámökonometria és a hosszú távú márkaépítés úttörője volt. Fia kis kitérővel követte a marketinges pályán – David Bowie híres, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars című albumán két számban is ő dobol…

Szakmai karrierjét a Beecham’s piackutató osztályán kezdte, majd 1978-tól ügynökségi oldalon dolgozott. Első IPA hatékonysági nagydíját a John Smith’s Bitter Big John reklámjáért kapta 1982-ben, a Boase Massimi Pollitt munkatársaként; a másodikat pedig 1992-ben a WCRS-nél a BMW-vel végzett munkájáért. Ezt követően megfordult többek között a Saatchi & Saatchinál, volt a Y&R tervezési igazgatója és a Cordiant Group EMEA stratégiai igazgatója is. 2006-ban csatlakozott az Ogilvy & Mather-hez, ahol az utóbbi hat évben globális hatékonysági igazgatóként dolgozott Kínában, majd Szingapúrban. Szakíróként a csatornaintegráció kampányhatékonyságban betöltött szerepéről, a reklámozás hosszú távú hatásairól és az ázsiai kreativitás jellegzetességeiről értekezett.

(Forrás: WARC)