2012. május 23.

Elnökcsere a Magyar Marketing Szövetség élén

A Magyar Marketing Szövetség éléről lemondott Kozák Ákos elnök és az általános alelnök, Dr. Simon András is. Az új elnök honvédségi cégtől érkezik.

A Magyar Marketing Szövetség napokban tartott tisztújító közgyűlésén lemondott Kozák Ákos elnök és az általános alelnök, Dr. Simon András is. Az új elnök a Honvédelmi Minisztérium cégétől, a HM EI Zrt.-től érkezett.

A szövetség szavazással Deák Gábort, a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. marketing és kommunikációs vezetőjét válaszottta meg elnöknek. De nem csak az elnök személyében történt változás, hanem az elnökségi kör is jelentősen megújult. A már korábban elnökségi pozíciót betöltő személyek mellé – Durugy András, Sütő Ágnes, Dr. Piskóti István, Dr. Totth Gedeon, Tonk Emil, Varga István - a következő tagokat is megválasztották: Bonyhádi Gábor, Papp-Váry Árpád, Pászti Balázs, Vajda Márta, Vasné dr. Egri Magdolna. A jelenlegi elnökség így 11 főből áll.

Újdonság a szövetség szervezeti működésében, hogy ezentúl alelnökét nem a közgyűlés, hanem az elnök javaslatára a elnökség választja ki a soraiból. Az új elnökség az alakuló elnökségi ülésen 3 alelnök választását tervezi. A három alelnök összetételére vonatkozóan az elképzelés az, hogy legyen egy fő az akadémiai szektorból, egy fő a gyakorlati szektorból, és legyen egy ügyvezető alelnök, aki az elnököt a mindennapi operatív feladatokban segíti, illetve távollétében helyettesíti.

A szövetség Etikai Bizottságának tagjai tekintetében nem történt változás, - Dr. Józsa László, Dr. Fazekas Ildikó és Radnai Katalin – maradtak tisztségben. A Felügyelő Bizottsághoz azonban Dr. Kováts-Széplaki Ildikó – korábbi FB elnök - mellé két új tag: Dr. Gábor Éva és Kátai Gyöngyvér csatlakoztak.

Az új elnök beszédében megköszönte a bizalmat, majd arról beszélt, hogy nem kíván szakítani az elmúlt évek hagyományaival és nagyon számít az elnökség munkájára.

Úgy gondolja, hogy a korábbi vezető tisztségviselők – Kozák Ákos és Dr. Simon András – rendkívül hitelesek és reméli, hogy az általuk képviselt színvonal a továbbiakban is fennmarad, természetesen az anyagi stabilitás megteremtésére való törekvés mellett.