A szakember közel 16 éves tapasztalattal rendelkezik, korábban az Isobar, a Grey és a McCann Budapest munkatársa volt.

A ::progressive:: az elmúlt évben optimalizálta működését és az integrált kommunikációs szemléletnek megfelelően átalakította struktúráját. A folyamat során új divíziók jöttek létre, illetve különálló csapatokba rendeződtek a különböző szolgáltatási területek. A BTL-divíziót Szabó Orsolya account director vezeti, a digitális team irányítója, Varga Attila 7 éve, míg Baranyai Zsolt head of design 6 éve tagja az ügynökség csapatának. Tavaly érkezett a céghez Sárdi Tamás vezető szövegíróként, a head of event posztot pedig Lengyel Richárd tölti be.

Buzási Bence kreatívigazgató elmondta: „45 fölé emelkedett az ügynökség létszáma, és még jelenleg is van néhány nyitott pozíció, így a bővülés nem állt meg. Az új szakemberek egy részét fejvadász segítségével és személyes ismeretség, ajánlás révén találjuk meg, illetve sokan jelentkeznek álláshirdetéseinkre is. Nagyon örülünk annak, hogy több divízóvezető is az évek óta velünk dolgozó munkatársaink közül került ki.”

„A :: progressive:: a minél hatékonyabb működés jegyében saját motivációs rendszert működtet: a speciálisan a kreatív szakmára szabott, Lazac elnevezésű HR-programot, amely képes a reklámügynökségnél dolgozó, eltérő személyiségű munkatársak motiválására is” – tette hozzá.

Új vezető a Telenor HR-divíziójának élén

13 órája

November 1-től HR igazgatóként Kiss Judit irányítja a Telenor Magyarország humánerőforrás divízióját. Elődje, Németh Zoltán HR vezérigazgató-helyettes 15 év után távozik a vállalattól.

Távozik Hornyacsek Zoltán a RAS-tól

1 napja

Az Axel Springernél, később a Ringier Axel Springernél töltött összesen tizenhárom év után Hornyacsek Zoltán kiadóigazgató 2017. október végén elhagyja a kiadóvállalatot és más iparágban folytatja tevékenységét.