Kövess minket!

Karrier

Fenntartható befektetési alapot indít a Fidelity International

Az új alap működésének középpontjában a víz- és a hulladékgazdálkodás területén kínálkozó, fenntartható befektetési lehetőségek állnak.

Várakozások szerint 2050-re a világ lakosságának 70 százaléka városokban fog élni, így a fejlődő országokban jelenleg szédületes ütemű urbanizáció zajlik, miközben a fejlett országok számára egyre több gondot okoz az elöregedett városi infrastruktúra fenntartása. Egy város villámgyorsan megbénul, ha nem tulajdonít kiemelt fontosságot a víz- és a hulladékgazdálkodás kérdésének – áll közleményben.

Az Alap célja, hogy a víz- és a hulladékkezeléssel kapcsolatos termékek és szolgáltatások tervezésével, gyártásával vagy értékesítésével foglalkozó vállalatokba történő globális befektetések révén a gazdasági ciklus teljes időtartama alatt meggyőző, kockázattal korrigált hozamokat biztosítson. Az Alap a víz- és a hulladékgazdálkodás értékláncának minden elemébe képes befektetni, többek között az egyre növekvő igények kielégítését célzó, új technológiákat kidolgozó vállalatokba is.

Bertrand Lecourt, az Alap portfóliómenedzsere a cég meggyőző elemzői és befektetői tapasztalatát kihasználva arra törekszik, hogy az Alap profitálni tudjon az ebben a két, befektetői szempontból kevéssé feltárt ágazatban rejlő lehetőségekből. Bertrand a Polar Capitaltől érkezett a Fidelityhez és hozta magával a víz- és a hulladékgazdálkodási közművek elemzése terén szerzett több, mint 18 évnyi tapasztalatát.

Bertrand Lecourt, a Fidelity International portfóliómenedzsere szerint „A víz- és a hulladékgazdálkodás története egyidős a civilizációval, ennek ellenére a befektetők mindeddig viszonylag kevés figyelmet szenteltek az e két ágazatban működő vállalatokra.”

„A víz- és a hulladékgazdálkodás területén kínálkozó befektetési lehetőségek hátterében a tiszta víz és a csatornázás, valamint az egyre népesebb, egyre tehetősebb és egyre urbanizáltabb lakosság által termelt hulladék mind hatékonyabb kezelése iránti, folyamatosan növekvő kereslet áll. Nincs gazdaság víz nélkül, és nincs fenntartható gazdaság hulladékgazdálkodás nélkül.”

„Úgy véljük, ez az alap a víz- és hulladékgazdálkodásban rejlő befektetési lehetőségek egyedi kombinációja révén vonzó diverzifikációs lehetőségeket kínál a globális részvények területén. Ebben a két ágazatban jelentős növekedési potenciál rejlik, és az Alap nagy mértékben javíthatja ügyfeleink portfóliójának környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) profilját.”

Al-Hilal István, a Fidelity International magyarországi és romániai értékesítési vezetője a következőket tette hozzá: „Új víz- és hulladékgazdálkodási alapunk jól példázza, milyen jól bele lehet illeszteni a felelősségteljes és fenntartható befektetési témákat egy-egy portfólióba anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a diverzifikáció vagy a hosszú távú növekedési potenciál kapcsán.”

„Alapjaink kínálatát rendszeresen felülvizsgálva arra törekszünk, hogy mindig megfeleljünk ügyfeleink folyamatosan változó igényeinek, és 2019-ben is azon leszünk, hogy ezen a két területen új és változatos termékekkel állhassunk elő.”

Az Alap egy Luxembourgban bejegyzett, nyílt végű befektetési társaság (SICAV), melynek eszközei Luxemburgban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Belgiumban, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Finnországban, Jersey és Guernsey szigetén, Magyarországon, Írországban, Liechtensteinben, Máltán, Norvégiában, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Svédországban jegyezhetők.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom