2014. január 13.

Fiatal menedzser vezeti januártól a Ferling cégeket

Az ügynökség alapítója 22 év után az ügyvezetői feladatokat – több éves előkészítés után – a fiának adta át.

Az ügynökség alapítója 22 év után az ügyvezetői feladatokat – több éves előkészítés után – a fiának adta át.

Ferling Dávid (27) még középiskolásként, 10 évvel ezelőtt kapcsolódott be a vállalkozás munkájába. Kezdetben az informatikai fejlesztéseket felügyelte, majd az online divízió kialakítása és irányítása tartozott hozzá. 2009-ben végzett a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán vállalkozásmenedzserként, miközben egy francia felnőtt-képző egyetem bizonyítványát is megszerezte. Még ebben az évben megalapította a Ferling Webline-t. Webes szakértőként a Pécsi Tudományegyetemen és kamarai képzéseken szerepelt meghívott előadóként, de emellett a magyar-horvát kamarai tagozatban, és egy horvátországi IT klaszterben is aktív szerepet vállalt.

Az alapító és az új ügyvezető

Ferling József (55), aki korábban a Magyar PR Szövetség alelnöke, majd elnöke is volt, stratégiai és üzletfejlesztési igazgatóként, kommunikációs szakértőként és tanácsadóként a továbbiakban is részt vesz a pr-ügynökség munkájában.

Az ügynökség árbevételét 2013-ban 20 százalékkal növelte és ismét átlépte a 200 milliós határt, melyet a következő két évben szeretnének megduplázni.

„Profi menedzsmentre van szükség, amely biztosítani tudja a környező országokat is elérő piaci növekedéshez szükséges tudást és kapacitásokat. Abban a piaci nagyságrendben, amit el kívánunk érni, a családi vállalkozás irányítása és fejlesztése már külön embert kíván” – mondta a cégalapító a Ferling munkatársai részére szervezett tájékoztatón.

Címkék: ferling pr karrier