2013. február 01.

Főszerkesztő rotálás a Kreatívnál

A kiadó nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a többirányú fejlesztésekre, ezért szervezi át az irányítást.

A kiadó nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a többirányú fejlesztésekre, ezért szervezi át az irányítást.

Átszervezte a Kreatív-csoport tartalmi vezetését januárban a Professional Publishing Hungary - olvasható a Kreatív Online-on. Ennek jegyében összevonták a Kreatív szaklap és az online felület főszerkesztői pozícióját, illetve a kiadó összes tartalomfejlesztési feladata és eseményeinek tartalmi irányítása is egy kézbe került.

Ennek következményeként meghatározott időre távozik a lap főszerkesztői pozíciójából Szigeti Péter, aki 2006 tavaszától volt a magazin főszerkesztője, két éve pedig a teljes kiadó tartalomfejlesztését is segítette. Az összevont főszerkesztői pozíciót mostantól Román Balázs látja el, aki 2008 óta a Kreatív Online főszerkesztője. Ezalatt Szigeti Péter a  termék- és tartalomfejlesztére fókuszál, idővel pedig pozíciót cserélnek.

Vándor Ágnes, a kiadó ügyvezető igazgatója elmondta: a lépésre azért van szükség, mert a Kreatív-csoporton túli termékcsoportoknál további fejlesztési lehetőségeket látnak, és a B2B témákon túl a fogyasztói piacok felé is jobban nyitnának. A "vezetőrotálástól" azt várják, hogy mindkét szakember tudását tudják használni a kiadó stratégiai fejlesztésében.

A fenti átszervezéssel egyidőben Molnár Kinga a Kreatív Online vezető szerkesztője lett. A társasági rovat szerkesztését az ezentúl teljes munkaidőben saját ügynökségét irányító Halász Dórától Antalfi Anikó vette át, aki korábban az MRSZ kommunikációs menedzsere volt, tavaly nyáron pedig az egyhetes Reklámfeszt projektvezetőjeként tevékenykedett.