Huszonegy szerkesztőség ötvenöt munkatársa több mint ezerhétszáz képet nevezett a belső pályázaton.

Másodszor hirdetett fotópályázatot munkatársai számára a Mediaworks Hungary Zrt. Az idei felhívásra 567 pályamű részeként 1752 kép érkezett a médiavállalat 21 vidéki és fővárosi szerkesztőségéből, 55 fotóriportertől - közölték a szervezők.

A pályázók 10+1 - Hír, Képriport, Mindennapi élet egyedi, Mindennapi élet sorozat, Művészet, Portré, Sport akció egyedi, Sport zsáner egyedi, Sport sorozat, Társadalomábrázolás, valamint Naptár koncepció - kategóriában adhatták le munkáikat.

Kurucz Árpád, a Magyar Nemzet fotóriportere átveszi Szabó Lászlótól, a Mediaworks Zrt. elnök-vezérigazgatójától az elismerést, fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

A zsűri döntése nyomán idén 30 díjazott alkotás és 3 különdíj született. A különdíjak esetében a legtöbb díjat nyert és a legjobb kollekciót beküldő fotóriportert, Kurucz Árpádot (Magyar Nemzet), a legjobb kollekciót beküldő vidéki fotóriportert, Mártonfai Dénest (Tolnai Népújság), illetve a „Naptár koncepció” kategóriában a legkreatívabb sorozatot készítő fotóriportert, Csudai Sándort (Origo) díjazták. A díjátadót 2020. október 22-én, a járvány miatt szűk körben tartották meg.

"Kollégáink munkájának elismerése, a hagyományőrzés és az új hagyományok teremtése fontos vállalati küldetésünk"

- olvasható a közleményben, ezért a Mediaworks jövőre is folytatja fotópályázat-sorozatát: az idén készült pályaművek nevezésére 2021. január 18-ig van lehetősége a médiacég dolgozóinak.

A nyertes pályaműveket és alkotóik nevét a Mediaworks Hungary Zrt. vállalati honlapján, ide kattintva lehet megtekinteni.

Borítókép: Látogatók a díjazott alkotások kiállításán