2014. február 06.

Gazda Albert a Cink új szerkesztője

Szily László marad, de ezentúl nem szerkeszt, ″csak″ ír.

Szily László marad, de ezentúl nem szerkeszt, ″csak″ ír.

Gazda Albert lett a Cink új szerkesztője - írta Szily László a blogon. "Szuper egy év volt, amíg írtam és szerkesztettem is a Cinket, de a dolog szerkesztős része azért inkább olyan volt, mintha agyat próbáltam volna műteni. Mivel én írni szeretek, nem szerkeszteni meg sebészkedni. De ezennel, hála istennek, vége a pusztakezes agyműtéteknek, a Gawker Media ugyanis leigazolta az Origo legutóbbi főszerkesztőjét, az Index főszerkesztő-helyettesét és többszörös rovatvezetőjét" - indokolta a posztban, miért örül a régi-új kolléga leigazolásának.

A csapatot Szily László mellett Klág Dávid és Orosz Péter alkotja. Gazda Albert február 17-étől kapcsolódik be a munkába. "Blogszerkesztő lesz, vagyis abszolúte fog írni is, miközben soha nem látott módon szervezetté teszi a blog életét. Tőlem legalábbis tuti biztos senki sem látott olyasmit" - írta Szily.

Gazda Albert 2013. október 1-jével, közös megegyezéssel távozott az Origo.hu éléről, a címlap legutóbbi megújítása még hozzá fűződött. A portál élére 2011 novemberében került, akkor a Weyer Balázs-Nádori Péter duót váltotta.

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2 napja

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.