2011. október 21.

Gazda Albert az [origo] új főszerkesztője

A tulajdonosok ″a piacvezető pozíció egyértelművé tételét″ várják az Indextől érkezett főszerkesztőtől.

A tulajdonosok ″a piacvezető pozíció egyértelművé tételét″ várják az Indextől érkezett főszerkesztőtől.
Gazda Albert

2011. november 2-tól Gazda Albert irányítja az [origo] hírportált főszerkesztőként. 1991 óta dolgozik a médiában, munkatársa volt a Kurírnak, a Magyar Hírlapnak, parlamenti tudósítója, majd gazdasági rovatszerkesztője a Világgazdaságnak. 2006-tól az Index gazdasági, sport, majd kulturális rovatát vezette, 2011 elejétől pedig lapszerkesztőként dolgozott a portálnál.

"Hiteles és izgalmas újságot szeretnék csinálni. Elődeim jó munkát végeztek, nem véletlenül tart ott az [origo], ahol. A csapat felkészült, együtt van, az a dolgunk, hogy fokozzuk a tempót, okos és színes tartalommal járjunk gyarapodó olvasótáborunk kedvében" - nyilatkozta Gazda Albert.

"A tulajdonos elvárása és a menedzsment szándéka az [origo] hírportál piacvezető pozíciójának egyértelművé tétele. A tartalmi irányítást ennek mentén bízta Gazda Albertre, aki eddigi pályafutása során az újságírói témakörök igen széles skáláján bizonyított már, és vezetői tapasztalatokkal is rendelkezik. Bízom benne, hogy az Origo.hu eddigi erényeit megőrizve, eredményeit tovább fokozva az új főszerkesztő új színt hoz a portál tartalmaiba, előremutató ötleteivel pedig növeli az [origo] elsőségét az olvasókért folytatott versenyben" - kommentálta a kinevezést Vaszily Miklós, az Origo Zrt. vezérigazgatója.

Az Origo szeptember végén jelentette be, hogy távozik a két elsőszámú tartalmi vezető, Weyer Balázs és Nádori Péter. Gazda Albert kinevezése nem meglepetés, a HVG már akkor úgy értesült, hogy ő lesz az utód.