MWX 2013. február 12.

Gerentsér Imrével erősít a Videoklinika

A Sanoma Media Budapest egykori divízióvezetője fontos feladatot lát el februártól a Videoklinikánál.

Idén februártól a Videoklinika csoport Partnereként Gerentsér Imre felügyeli az online egészségügyi szolgáltató csoport tartalomgyártását, fejlesztési részlegét, felel új fejlesztési irányok, stratégiai tervek kialakításáért, megvalósításáért.

„A Videoklinika lendületes fejlődésének újabb jelentős állomásához érkeztünk. A következő időszakban tovább kívánjuk erősíteni piaci pozicióinkat és több új, az egészségügyhöz kapcsolódó oldal indítását tervezzük. Gerentsér Imre digitális világban szerzett szakértelme, jelentős tapasztalata és kapcsolatrendszere ebben nagy segítségünkre lesz” - mondta el a felkérés kapcsán Sváby András, a Videoklinika ügyvezetője.

„Nagy megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatok a Videoklinika csoport csapatával. Egy nagyon kreatív és lelkes társaságot ismertem meg. Meggyőződésem, hogy a Videoklinika csoport olyan szegmensben tevékenykedik, amely jelentős növekedés előtt áll. Egyre inkább látható az a trend, amelyben a digitális tér, az internet és a mobilkommunikáció mindennapi részévé válik a betegtájékoztatásnak, az orvos-beteg kapcsolatnak, az egészségmegőrzésnek, az egészségi állapot felmérésének és nyomon-követésének. Nagyon izgalmas fejlődés előtt állunk” - tette hozzá Gerentsér Imre.

Gerentsér 1995–ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (a mai Corvinus Egyetem) marketing, vállalatértékelés finanszírozás szakon, majd 2003-ban MBA diplomát szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Info-kommunikáció, Pénzügy szakon. A szakember eleinte marketinges területen tevékenykedett hazai középvállalatoknál, majd 1996-ban piackutatóként csatlakozott a Sanoma Media Zrt.-hez, ahol 2000-ben internetes lapigazgatóvá nevezték ki. A Startlap megvásárlásában és számos portál, köztük a FigyelőNet, a Nők Lapja Café indításában is részt vett. Irányításával épült ki a Sanoma online tartalomszolgáltatása, a mobilmédia és az e-commerce részleg. 2003-ban lett az Üzleti Információs Divízió vezetője, 2004-től pedig az Újmédia-divízió irányítója. 2004 után a klasszikus médiapiaci megoldások helyett az alternatív üzleti modellek felé fordul (e-commerce, mobilmédia). 2004-2005 között az Újmédia-divízió irányítása mellett a Teszvesz.hu aukciós portált akkoriban üzemeltető Sanoma-Payback Kft. ügyvezetője is volt. Tevékenységéhez kötődik többek között a Profession.hu, az Olcsobbat.hu, a Házipatika.hu és a Szállás.hu akvizíciója. 2010-2011 között a Sanoma prágai online tevékenységét is felügyelte. 2012-től saját céget alapított Valorem Consulting néven, amely elsősorban digitális értékteremtéssel és online stratégiával foglalkozik.

A Videoklinika.hu egészségügyi videoportál 2009 májusában indult. Saját gyártású videóinak száma már az első évben átlépte a 10 ezres határt, havi egyedi látogatónak száma 350-400 ezer között mozog. Az oldalon rendszeresen tartanak élő videokonzultációt az orvosi tudományos élet vezető szakemberei. 2012 januárjában a cég elindította a hasonló tartalomgyártási modellen alapuló Videokedvenc.hu állategészségügyi és szórakoztató portált, a “nagy testvérhez” hasonló, havi 200-300 ezer egyedi látogatóval. A cégcsoporthoz tartozik még a Kupongyár.hu közösségi vásárló oldal és a közösségi médiára szakosodott “MastMedia” divízió.Új vezető a T-Systemsnél

2020. október 8.

Operációs és standard megoldások igazgatóként csatlakozik a T-Systems Magyarország vezetéséhez Mihályi Gábor 2020. november 1-jével.