2012. január 09.

Gerényi Gábor is távozik az Indextől

Az utolsó alapító távozik személyében. Blogjában jelentette be a búcsút, ami szerinte nem illeszkedik az elmúlt hónapok távozási híreinek sorába.

Az utolsó alapító távozik személyében. Blogjában jelentette be a búcsút, ami szerinte nem illeszkedik az elmúlt hónapok távozási híreinek sorába.
Gerényi Gábor (forrás: Mediapedia.hu)

Távozik az utolsó Index-alapító is: Gerényi Gábor a blogján írt erről. "Szerződésünk felbontásának természetesen közös megegyezés az előzménye; az aktust viszont nem érdemes beilleszteni az utolsó fél év internetes személyi mozgolódásai (Uj Péter, Kardos Gábor illetve Weyer/Nádori, majd Novák Péter origós távozása) közé. Formailag is máshogyan néz ki, hiszen ők mindannyian munkavállalói voltak az Indexnek és az Origónak - én viszont szinte minden más megoldást kipróbáltam, ezt az egyet kivéve (többnyire tulajdonos voltam, vagy vállalkozási szerződéses); és tartalmilag is, hiszen az én tevékenységemnek csak kisebb része zajlott a nyilvánosság előtt, míg ők a frontvonalban meneteltek" - írja ennek kapcsán.

Az, hogy Uj Péter és Kardos Gábor után rövid időn belül a harmadik operatív vezető távozik az Indextől, szerinte nem jelenti azt, hogy a portál "bedőlne", a kapcsolódó "temető írásokat" kitalációnak nevezte. Mint írja, Mészáros Zsófi kinevezésével az Index erősödni tudott, s ő és a csapat, beleértve a kereskedelmi hátteret is, "szuperlatívuszokban" emlegethető őszi-téli teljesítménít nyújtott.

Mint ismeretes, 2011. szeptember 1-jével vette át az Index ügyvezetését Pusztay András, aki a 11 év után távozó, s azóta a Ringier online divíziója élére igazolt Kardos Gábort váltotta. Uj Péter szeptember 30-ával ment el, helyére Mészáros Zsófia lépett.