2010. szeptember 07.

Hanák Tamás feljebb lép

Hanák Tamást, a Népszabadság Zrt. eddigi hirdetési igazgatóját szeptember 6-án a médiacég kereskedelmi vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki.

Hanák Tamást, a Népszabadság Zrt. eddigi hirdetési igazgatóját szeptember 6-án a médiacég kereskedelmi vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki. A kinevezés révén a hirdetési és a terjesztési terület közös irányítás alá került. Így Hanák Tamás új pozíciójában - a vezérigazgató közvetlen irányítása alatt – a Népszabadság Zrt. teljes árbevételi tervének megvalósításáért felel.

Hanák Tamás szakmai karrierjét a Magyar Televíziónál kezdte 1988-ban. 1995-2006 között a Pesti Est Kft-nél dolgozott, ahol a hirdetési igazgatói, kereskedelmi és marketingigazgatói, valamint ügyvezető igazgatói pozíciókat töltötte be. 2006 szeptemberétől a Népszabadság Zrt. hirdetési igazgatója. Hanák Tamást vezérigazgató-helyettesi kinevezésének napján kérdeztük.

A hirdetési és a terjesztési terület hagyományosan külön irányítás alatt működik a kiadóknál. Hogyan alakult ki az új struktúra?

A terjesztés éppúgy értékesítés, mint a hirdetési felületek eladása. Az olvasóink - akár előfizetők, akár standon jutnak Népszabadsághoz - pénzt adnak a lapért, és ez komoly bevételi forrás számunkra. A terjesztés jelenlegi formájában nagyon profi logisztikai szervezet. Most ezt a szervezetet kereskedelmi és marketingszemlélettel erősítjük meg, és kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amelyekre eddig házon belül nem figyeltünk eléggé. Van, amikor az értékesítés bizonyos dealek megkötéséhez jól tudja használni az előfizetői bázist, és fordítva, amikor az előfizetői bázisunknak tudunk plusz szolgáltatásokat nyújtani a hirdetési csatornákban keletkező lehetőségek révén. Érdemes ezt a két területet ilyen szinten összefogni.

Az értékesítés támogatása is a rendszer része lesz?

Az előfizetési marketing ide tartozik, a hirdetés támogatása viszont továbbra is a marketingigazgató hatáskörében marad. De ezen a területen már régóta úgy működünk együtt, mint egy szolgáltatóval, mi elmondjuk az igényeinket, ők pedig megcsinálják, amit kértünk. Vagy a marketing jön hozzánk ötletekkel, amiket az értékesítésben fel tudunk használni.

A terjesztésben továbbra is együttműködtök a Ringier szakembereivel?

Az árus terjesztést valamennyi Ringier-lap és a Népszabadság esetében is a Ringier csapata biztosítja Bulyáki Iván irányításával. Az előfizetéses terjesztési feladatokat viszont a Népszabadság terjesztési osztálya végzi a Ringier-lapok számára is. Mindkét kiadó azt a munkát végzi, amelyikben erősebb.

Lesznek új emberek az új feladatokhoz?

Egy új munkatárs érkezik előfizetéses értékesítési vezetői pozícióba, Gyapay Péter. Ő korábban az Expressznél dolgozott, azelőtt pedig a Ringier kiadónál szerzett marketinges és terjesztési tapasztalatokat.

Milyen célokat tűztél magad elé?

Ahogy az értékesítésben nagyon pontosan meghatározhatóak a tervszámok és a hozzájuk rendelt teljesítmények, a munkatársak premizálása, úgy a terjesztésben is jól számszerűsíthetők a célkitűzések. Első és legfontosabb feladatunk az előfizetés terjesztésben a marketing és kereskedelmi szempontok érvényesítése. A magas előfizetői bázis a Népszabadság egyik legnagyobb értéke. Célunk, hogy új előfizetőket gyűjtsünk, a meglévőket pedig jobb szolgáltatásokkal kényeztessük el. Az eddigi akciók többnyire rövid távra szóltak, azonnali, de nem elég tartós eredményeket hoztak. Most azt szeretnénk, hogy az olvasók érezzék, érdemes hosszú távon is Népszabadság-előfizetőnek lenni, annak maradni, hiszen többet kapnak, újságot, mellékleteket, Top-kiadványokat, különszámokat, DVD-ket, könyveket, kedvezményeket.

Meg lehet állítani a bevételek csökkenését?

A tavalyi év minden piaci szereplő számára nagyon nehéz volt. Eleinte még legtöbben abban bíztak, az első-második negyedévi visszaesés után őszre véget ér a válság, de tudjuk, hogy nem így történt. Nálunk mostanra lefékeződött, sőt megállt a csökkenés, az utolsó negyedévi árbevételünk nem alacsonyabb, mint a 2009. év azonos időszakában volt. Most olvastam egy elemzést, amely szerint a sajtó 2011-ben összességében stagnálni fog. Ezen belül az erősebbek már növekedhetnek, a gyengébbek tovább fognak csökkenni. Azon vagyunk, hogy a Népszabadság az első csoportban legyen.

 

 

Jogi kommunikációs kurzust indít a szegedi jogi kar

6 órája

Az országban egyedülálló tantárgy érinti a jogi pálya számos kommunikációs sajátosságát, a jogi hivatásrendeket és az ügyvédi reklámokat is - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.