2010. december 10.

Hétfőn közmédia-reform?

A négy közszolgálati médiumban várhatóan hétfőn jelentik be az eddig csak nyilatkozatokban lebegtetett átalakításokat – írja a Népszabadság.

A négy közszolgálati médiumban várhatóan hétfőn jelentik be az eddig csak nyilatkozatokban sejtetett és lebegtetett átalakításokat – értesült a Népszabadság.

Állítólag a Magyar Televízió, a Duna TV, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda nemrég kinevezett vezérigazgatói is titoktartást fogadtak; az átalakítási tervekről senkit, még legközvetlenebb kollégáikat sem tájékoztatják, amíg azokra a döntéshozók rá nem bólintanak. A bejelentéseket várhatóan mind a négy médiumban ugyanazon a napon teszik meg. A vezérigazgatók várhatóan hétfőn először az intézményi szakszervezeteket tájékoztatják a szervezeti átalakításról (erre törvény kötelezi őket), ezt követően a szakszervezeteknek tizenöt napjuk lesz a véleményezésre. Így a terveknek megfelelően január elsejével végrehajtják az átalakítást –akár tetszik a szakszervezeteknek, akár nem – írja a lap.

A cikk szerint az átalakítás lényege az, hogy a mostani elképzelések szerint a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben és a Magyar Rádióban egyenként 49 dolgozó maradna a vezérigazgatóval együtt; a többi, közel 3000 dolgozó pedig átkerül a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alaphoz. Egyedül az MTI-nél maradhatnak többen – a tervek szerint 100-150-en –, mivel a hírügynökséghez tartozik jövő évtől az összes közszolgálati médium hírgyártása. A „csonka” MTV-ben, az MR-ben és a Duna TV-ben a vezérigazgatók és kabinetjeik mellett maradhatnak a különböző műsorokat megrendelő programigazgatóságok, a promóciós részlegek és jogi osztályok. Ezek a 49 fős „csontvázintézmények” műsort nem fognak gyártani, csak megrendelni, a műsorszolgáltató alaptól.

Jogi kommunikációs kurzust indít a szegedi jogi kar

7 órája

Az országban egyedülálló tantárgy érinti a jogi pálya számos kommunikációs sajátosságát, a jogi hivatásrendeket és az ügyvédi reklámokat is - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.