Egy-két éven belül megelőznék az RTL Klubot.

Dirk Gerkenst, az RTL Magyarország korábbi vezetőjét kérte fel a TV2-csoport vezérigazgatójának a társaság jövőbeli tulajdonosa, írja az MTI. Az új menedzsert Andrew G. Vajna személyesen mutatta be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, miután bejelentették: az érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. vásárolja fel a televíziót.

Az új tulajdonos a tájékoztatón közölte: a TV2-ből az ország vezető kereskedelmi televízióját kívánják létrehozni. Hozzátette, reményei szerint három héten belül megkapják a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását a tranzakcióhoz.

A jelenlegi menedzsment tagjai, Simon Zsolt és Yvonne Dederick az átadás levezényléséig, vagyis mintegy másfél hónapig még pozíciójukban maradnak, azt követően azonban az új vezérigazgató dönti el, kivel kíván együtt dolgozni.

Mint az Origo írja, Lázár János a Kormányinfón elmondta: nem tud arról, hogy valamilyen összeférhetetlenségi szabály miatt nem vehetne tévécsatornát egy kormánybiztos. Hozzátette: ez egy üzletember döntése, amit a kormány nem is kíván kommentálni. Giró-Szász András megjegyezte még, hogy annak idején, 2011-ben a kormány nem kommentálta az RTL Klub mintegy harmadának értékesítését érintő híreket sem.

A TV2 új tulajdonosáról a Figyelő már napokkal ezelőtt írt, ám ma vált hivatalossá, hogy Vajna cége az új vevő. A tranzakció lezárásának várható időpontja nem ismert, erre a hatósági engedélyek és szerződés-átruházások megszerzésekor kerülhet sor. A további részleteket a felek nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor a Figyelőnek a ProSiebenSat1 azt a tájékoztatást adta, hogy az előző adás-vételkor a Simon-Dederick páros "a korábban 20-25 milliárd forintra becsült ár helyett össze-vissza 4,6 milliárdot" fizetett, ehhez képest a mostani vételár 18-22 milliárd forint lehet.

Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

2020. december 2.

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg csütörtökön a felvételi nyílt napját, ahol előadások, bemutatók és interaktív programok várják a pályaválasztás, felvételi előtt álló diákokat.