2012. december 13.

Hornyacsek Zoltán a Zöld Újság élén

A kiadó Ügyvezetése 2012. december 1-től Hornyacsek Zoltánt bízta meg a Zöld Újság Zrt. főszerkesztő-kiadóvezetői feladatainak ellátásával.

A kiadó Ügyvezetése 2012. december 1-től Hornyacsek Zoltánt bízta meg a Zöld Újság Zrt. főszerkesztő-kiadóvezetői feladatainak ellátásával.

Az elmúlt évben a VILÁGGAZDASÁG jelentős munkafolyamat- és szervezeti fejlődésen esett át, melynek részeként 2012. december 1-től az Ügyvezetés Hornyacsek Zoltánt bízta meg a Zöld Újság Zrt. főszerkesztő- kiadóvezetői feladatok ellátásával, a kiadói és szerkesztőségi feladatának együttes felelősségével - adta hírül a kiadó.

A közlemény leszögezi: a Zöld Újság Zrt. átszervezések kiemelt célja a cégcsoport napilapos üzletágának működéséhez való igazítása, és a Zöld Újság Zrt., mint profitcenter eredménymaximalizálása, a kiadói folyamatok igazítása az Axel Springer szakrészlegeinek integrált működési folyamatába, ezzel együtt a szinergiák hatékonyabb kiaknázása.

A kiadó stratégiájában a klasszikus kiadói tevékenység mellett a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt fektet az új, növekvő üzletágak, az online- és digitális kiadás, valamint a konferencia üzletág erősítésére. Az újonnan kinevezett főszerkesztő-kiadóvezető egyik legfontosabb feladata a kiadó ezen brandjeinek és üzleti modelljeinek továbbfejlesztése, új üzleti megoldások bevezetése, integrált kommunikációs és üzleti megoldások kidolgozása, közvetlen kapcsolattartás a piaci szereplőkkel.

Hornyacsek Zoltán 2004 nyarán csatlakozott az Axel Springerhez, 2007-ig a kontrolling osztályon dolgozott, majd 2011 szeptemberéig az Ügyvezetés munkáját támogatta, 2010 óta a Harlequin Magyarország Kft. kiadói tevékenységéért felel. A Zöld Újság Zrt. kiadóvezetői feladatait 2011 szeptemberétől látta el, lapigazgatói minőségben.

A szerkesztőség szakmai irányítását továbbra is Újvári Miklós felelős szerkesztő látja el.