A Kovács Attila-díj annak az újságírónak jár, aki az adott évben a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítése érdekében.

A közlés szerint olyanok munkáját ismerik el,

"akik cikkeikben, riportjaikban vagy műsoraikban átfogó képet adnak az informatika életminőséget javító képességeiről, felhívják a figyelmet az új lehetőségekkel együtt járó veszélyekre, és akiknek művei az infokommunikációs technológia által teremtett lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöznek".

Fotó: Tóth Balázs

Tóth Balázs 11 éve dolgozik az Index Tech rovatának szerzőjeként és szerkesztőjeként, előtte két évig a Stop.hu informatikai újságírója volt. Az indoklás szerint

"egyéni látásmódja, kritikus, néha cinikus megközelítése a más lapokban unalmasnak tűnő témákat is életre kelti. Kevés olyan személyiség van a hazai szaksajtóban, aki végigjárja az országot azért, hogy mindenhol lemérhesse, hogy milyen gyors a mobilinternet. Kevesen veszik a fáradságot, hogy saját magukon is kísérletezve próbáljanak ki mindent, amiről írnak, és kevesen igyekeznek a kényelmes sajtóutak helyett önállóan felfedezni a szakkonferenciákat a valóban érdekes sztorik után vadászva. Tóth Balázsra ez mind jellemző."

A díj bíráló bizottsága külön értékelte, hogy az Index újságírója igyekszik "a technológiát vastagon borító marketing" mögé is benézni, és szembesíteni az olvasókat a valósággal.

Az elhunyt kiváló újságíró, Kovács Attila nevét viselő, az év informatikai újságírójának járó díjat a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) idén is közösen hirdette meg. A díj odaítéléséről héttagú bíráló bizottság döntött, amely a kiírók képviselőiből, valamint kommunikációs szakemberekből állt. A díjat a 2014. november 20-án megrendezett 8. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián adták át. A díjazott az emlékplakett mellett 100 ezer forint pénzjutalmat és egy Pocketbook elektronikus könyvolvasót vehetett át.


Több száz állás a média és marketing világából