2011. április 12.

Ismét Fazekas Ildikó az EASA elnöke

Másodszor választották meg az európai önszabályozó testületeket tömörítő szervezet élére az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) főtitkárát.

Másodszor választották meg az európai önszabályozó testületeket tömörítő szervezet élére az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) főtitkárát.
Fazekas Ildikó

Ismét Fazekas Ildikót, az ÖRT főtitkárát választotta elnökéül az Európai Önszabályozó Szervezet (EASA) közgyűlése. Az újrázó vezető három évig tölti be a pozíciót, és mint elmondta: ez nem csupán a személyes sikere, hanem a magyar önszabályozásé is.

Az EASA egyrészt a reklámmal kapcsolatos etikai kérdések európai szintű válaszait keresi. A szervezet aktív részese volt például a viselkedés alapú reklámozást érintő uniós kerekasztal tárgyalásnak. Másrészt a nemzeti önszabályozó szervezetek munkáját segíti.

Az EASA alapvetően Európára fókuszál, itt 24 tagja van. Emellett nyolc másik ország is belépett. Fazekas Ildikó közlése szerint ez utóbbiakkal való kapcsolattartás egyre fontosabb feladat. "Az országok közötti kapcsolattartás erősítése az egyik célkitűzésem volt az első választásom alkalmával, és büszke vagyok arra a nyitottságra és együttműködésre, amely megvalósult" - mondta el.

Lemondott Tarjányi Péter

2018. március 15.

A Zoom.hu ügyvezetője lemondott tisztségéről, feltehetően egy bírósági ítélet miatt. Frissítve!

Szervezeti változások az AVON-nál

2018. március 12.

2018. február 1-től újabb két országgal bővült az AVON Pannónia régiója, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Horvátország mellett Szerbia és Montenegró is csatlakozott a csoporthoz.