2014. január 06.

Itt a Ballmer-utódjelöltek listája

A Bloomberg összesítése szerint legalább három név forog komolyan az agyakban, amikor a Microsoft leköszönő első emberének hivatali utódát keresik.

A Bloomberg összesítése szerint legalább három név forog komolyan az agyakban, amikor a Microsoft leköszönő első emberének hivatali utódát keresik.

A hírügynökség korábbi beszámolója szerint van jelölt házon belülről is, mégpedig Satya Nadella, a Microsoft felhőalapú szolgáltatásokért is felelős részlegének ügyvezető alelnöke személyében. Az ő pozícióit az erősítheti, hogy évtizedes tapasztalatai vannak arról, mi és hogyan zajlik a kapukon belül. (Más kérdés, hogy ez mekkora előny egy olyan cégnél, amely épp fennállásának legnagyobb átalakulásában van.)

Alan Mullaly Ford-vezérigazgató annak ellenére a pakliban van, hogy gyakran hánytorgatják fel technológiai tapasztalatainak hiányát. Ebből a szempontból viszont támadhatatlan Steve Mollenkopf Qualcomm-főnök, aki ezzel akár befutó is lehet a versenyben. Ballmer augusztusban jelentette be, hogy 12 hónapon belül visszavonul a társaság éléről.

Jogi kommunikációs kurzust indít a szegedi jogi kar

16 órája

Az országban egyedülálló tantárgy érinti a jogi pálya számos kommunikációs sajátosságát, a jogi hivatásrendeket és az ügyvédi reklámokat is - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.