2014. szeptember 10.

Kápolnai András az Antenna Hungária új vezérigazgatója

A szakember az elmúlt években a társaság lakossági és távközlési, illetve stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója volt.

A nemzeti fejlesztési miniszter által kinevezett szakember az elmúlt években a társaság lakossági és távközlési, illetve stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója volt.

Az Antenna Hungária Zrt. feletti tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket a nemzeti fejlesztési miniszter gyakorolja azt követően, hogy a társaság ismét állami tulajdonba került. Dr. Seszták Miklós, tárcavezető e jogkörében eljárva 2014. szeptember 10-i hatállyal Kápolnai Andrást nevezte ki az Antenna Hungária Zrt. új vezérigazgatójának.

Kápolnai András 2008 novemberétől az AH lakossági és távközlési igazgatója, illetve stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója volt. 2007-2008 között lakossági szolgáltatási ágazat-vezető, 2006-2007 között pedig a stratégiai és üzletfejlesztési ágazat akvizíciókért felelős vezető volt a cégnél. Ezt megelőzően 2003-2006 között a Consolidus tanácsadója volt. Pályája során számos nemzetközi cégnél szerzett tapasztalatot, 2000-2002 között az A.T. Kearney senior menedzsere volt, dolgozott Nagy-Britanniában az Andersen Consulting menedzsereként, valamint az Egyesült Államokban is (a CNG Services üzletfejlesztési vezetője Pittsburgh-ben, a North Carolina Egyetem munkatársa Chapel Hill-ben, valamint az Old Dominion Egyetem munkatársa Norfolkban). Diplomáját a Műszaki Egyetemen, PhD fokozatát az Old Dominion Egyetemen, MBA fokozatát a Carnegie-Mellon Egyetemen szerezte.

„Az Antenna Hungária Zrt. az elmúlt időszakban sikeresen átlépett a digitális korszakba és számos területen élenjáró szerepet tölt be új, innovatív technológiai megoldásaival, ennek megvalósításában kulcsszerepe volt az AH országos infrastruktúrájának és szakembergárdájának is. Meggyőződésem, hogy a magyar állami tulajdonba kerülés stabilitást és további bővülési lehetőségeket hoz az AH-nak, és a cég továbbra is meghatározó szereplője lesz a hazai infokommunikációs szektornak” – mondta Kápolnai András.

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2020. november 26.

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.