2013. augusztus 14.

Karas Mónika NMHH-elnök lehet

Orbán Viktor Karas Mónikát, a Magyar Nemzet és a Hír TV jogászát jelöli a médiahatóság élére.

Az Index szerdán délelőtt közölte, hogy Orbán Viktor Karas Mónikát, a Magyar Nemzet és a Hír TV jogászát jelöli a médiahatóság élére. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke délután megerősítette a portál információját.

Az Index több forrásból is megerősített információja szerint Karas Mónikát jelöli Orbán Viktor az áprilisban elhunyt Szalai Annamária utódjának a médiahatóság élére. A Magyar Nemzet és a Hír TV jogásza mellett olyan ismert neveket emlegettek az esélyesek között, mint Deutsch Tamást, a Fidesz EP-képviselőjét, Böröcz Istvánt, az MTVA vezérigazgatóját, Koltay Andrást és Auer Jánost, a Médiatanács tagjait vagy Tirts Tamás egykori fideszes képviselőt, aki korábban az ORTT kereszténydemokrata delegáltja volt. A szakmai szervezetek közül a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége jelölte Karas Mónikát; a szövetség elnöke Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese. A törvény szerint Orbán Viktor miniszterelnök csak ajánlást tehet az NMHH elnöki posztjára, a jelöltet Áder János köztársasági elnök nevezi ki.

Karas Mónika az NMHH elnöki posztján kívül a Médiatanács elnöki tisztségét is elláthatja, amennyiben azt a parlament megszavazza. Erre információink szerint az augusztus 26-ára összehívott rendkívüli parlamenti ülésen kerülhet sor, amelyet eredetileg a pedagógusok béremelésének ügye miatt hívtak össze.

További részletek itt.

Címkék: nmhh karas monika