2013. február 19.

Kert Attila a magyar Euronews élén

Az új vezető már a stábtagok toborzásánál tart - írja a Figyelő Online.

Az új vezető már a stábtagok toborzásánál tart - írja a Figyelő Online.
Kert Attila

Kert Attila irányítja a Euronews áprilisban startoló magyarországi tevékenységét - tudta meg a Figyelő Online. A szakember elmondta: már megkezdete a stábtagok toborzását is. Kert Attila korábban megfordult a Magyar Rádiónál, a Magyar Televíziónál és a TV2-nél is. A cikk kiemeli: a magyar iroda vezetőjét hosszas kiválasztási folyamat nyomán találták meg, és többen is versenyben voltak a pozícióért.

Hasonló értelemben nyilatkozott korábban Michael Peters, a Euronews globális vezére, akivel a decemberi bemutatkozó sajtótájékoztató alkalmával készítettünk interjút (ezt a napokban megjelenő friss Médiapiacban és hamarosan portálunkon olvashatja teljes terjedelmében). Akkor nevet még nem mondott, ugyanakkor kiemelte: nehéz a megfelelő embert megtalálni. "Minden országban szembesülünk azzal, hogy nehéz független, megfelelő szakmaiságú embereket találni. Szükséges ugyanis, hogy az illető megfelelő uniós kapcsolatokkal rendelkezzen, ismerje jól a témát. Ez a tudás többnyire a közszolgálatban van jelen erősebben, és akkor képbe jön a már említett tagadhatatlan kapcsolódás a politikával. A célunk az, hogy egy rendkívül professzionális vezetőt találjunk a magyarországi szolgáltatás élére. Ez idáig semmilyen nyomás nem nehezedett ránk Magyarországról, teljes mértékben a mi szempontjaink érvényesülnek."

A Euronews magyarországi irodájának elindítása, hasonlóan a görög iroda 2012 decemberi startjához, különleges lépés a médiacég életében. Korábban ugyanis a nemzetközi irodák csak néhány tudósítóval üzemeltek egy-egy helyszínen, ez tehát az első alkalom, hogy teljes szerkesztőségeket építenek fel valamely piacon.


Több száz állás a média és marketing világából