2011. augusztus 26.

Két jelölt a Duna TV vezérigazgatói posztjára

A Médiatanács Amin Zoltánt és Gazsó L. Ferencet jelöli a posztra, amely Ókovács Szilveszter operaházi kormánybiztosi kinevezése nyomán üresedik meg.

A Médiatanács Amin Zoltánt és Gazsó L. Ferencet jelöli a posztra, amely Ókovács Szilveszter operaházi kormánybiztosi kinevezése nyomán üresedik meg.

Amin Zoltánt, a Duna TV jelenlegi szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét és Gazsó L. Ferencet, az MTVA közéleti- és dokumentum műsorainak főszerkesztőjét, illetve az MR1-Kossuth  intendánsát javasolja vezérigazgató-jelöltnek a Duna TV élére a Médiatanács - közölték az MTI-vel.

A vezérigazgató személyéről a tulajdonos Közszolgálati Közalapítvány kezelő szerve, a kuratórium dönt kétharmados többséggel. A médiatörvény alapján ugyanakkor a Médiatanács tehet javaslatot a vezér személyére.

Most azért volt erre szükség, mert Ókovács Szilveszter eddigi vezérigazgató kormánybiztosi kinevezést kapott a Magyar Állami Operaháznál, méghozzá augusztus 22-i hatállyal. Mivel a közmédia vezérek más kereső foglalkozást nem űzhetnek, így Ókovács felmentését kérte a kuratóriumnál.

A kinevezés kapcsán Ókovács Szilveszter korábban azt nyilatkozta, hogy "A Duna Televízióban körülbelül egy hónapon belül 'elvarrom' a szálakat, és az ügyeket tisztességgel lezárva elhagyom a vezérigazgatói posztot. Szerintem a törvény szelleméből ez következik". Lesz tehát kb. egy hónapnyi párhuzamos működés.

Lemondott Tarjányi Péter

2 napja

A Zoom.hu ügyvezetője lemondott tisztségéről, feltehetően egy bírósági ítélet miatt.

Szervezeti változások az AVON-nál

2018. március 12.

2018. február 1-től újabb két országgal bővült az AVON Pannónia régiója, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Horvátország mellett Szerbia és Montenegró is csatlakozott a csoporthoz.