2012. április 05.

Kétezres leépítés a Yahoo!-nál

Éves szinten 375 millió dolláros megtakarítást várnak a lépéstől.

Éves szinten 375 millió dolláros megtakarítást várnak a lépéstől.

Kétezer fős elbocsátást jelentett be a Yahoo!, melytől éves szinten 375 millió dolláros megtakarítást vár, tágabban értelmezve pedig azt, hogy hatékonyabb, áramvonalasabb szervezet alakul ki, amely visszatér a hirdetőket és a felhasználókat első helyre tévő stratégiához - derül ki Scott Thompson vezérigazgató bejelentéséből. Hozzátette: ahhoz, hogy visszatérjenek az eredeti céljaikhoz, kemény döntéseket kell hozni. A leépítés költségei 125-145 millió dollárra rúgnak, és a második negyedéves eredményt terhelik.

Az AllThingsD ugyanakkor - még a hivatalos bejelentés előtt - azt írta, hogy a kétezres leépítés csak a jéghegy csúcsa lesz, és az elkövetkező hónapokban további, hasonló bejelentések várhatóak. A vágások minden divíziót érintenek, de főleg a termék divíziót, illetve a kereső és a reklámtechnológia üzletágnál is van ok a félelemre. Két utóbbit akár el is adhatják, vagy vegyesvállalati megoldás is elképzelhető.

Március elején röppentek fel a hírek, hogy fájdalmas átalakítás jön, már akkor többezres elbocsátásról esett szó. A cég 14 ezer főt foglalkoztat, és az akkori információk szerint a Boston Consulting Groupot kérte fel a növekedési lehetőségek felvázolására a mindössze januárban érkezett új vezér.