2011. november 04.

Kilencvenhárman mennek a TV2-től

A csoportos létszámleépítés főleg a technikai szakembereket, operatőröket, stúdiószemélyzetet érinti - értesült a Népszabadság.

A csoportos létszámleépítés főleg a technikai szakembereket, operatőröket, stúdiószemélyzetet érinti - értesült a Népszabadság.

Csoportos létszámleépítés keretében 93 dolgozót küldtek el a TV2-től – értesült a Népszabadság. A hírek szerint főképp a különböző műsorokban dolgozó technikai szakembereket, operatőröket és a stúdiószemélyzetet érintik az elbocsátások, de megváltak riporterektől, archivátoroktól, asszisztensektől, illetve a promóciós stáb és a pénzügyes csapat néhány tagjától is. A létszám így valamivel 300 fölött lehet a csatornánál.

Még október 2-án készítettünk a Jazzy Rádió Médiapiac című műsorában interjút Simon Zsolt vezérigazgatóval. Ebben megkérdeztük, hogy "tudja, akarja-e tartani a létszámát a TV2". Mint elmondta: nem a létszám méretén van a hangsúly, hanem az összetételén. "Nyilván nálunk is lesznek megtakartítások, ahogyan már voltak is az év első felében, folyamatosan. Ugyanakkor az a legfontosabb, hogy a struktúrát úgy tudjuk rendezni, hogy abban a megfelelő időben, a megfelelő feladatra legyenek ott a megfelelő emberek. Hogyha ezeket alkalmazotti státuszban kell alkalmazni, akkor így lesz, ha a piacról kell bérbe venni az embereket, szolgáltatásokat, akkor úgy lesz. Ez az, ami azt gondolom, hogy a működésünk rugalmasságát fogja biztosítani" - mondta.

A teljes interjú elérhető ezen a linken.

Egyre több fiatal gondol az öngondoskodásra

19 órája

Sokan nincsenek tisztában azzal, mit jelent valójában az öngondoskodás, mi a szerepe a mindennapokban? Pedig gyakran ez jelentheti a kiutat az anyagi bizonytalanságból, kiszolgáltatottságból.