2011. december 15.

Kirúgták a Lomnici-ügy felelőseit

Az MTVA és az MTI közös közleménye szerint Élő Gábor munkaviszonya megszűnt, Papp Dánielt pedig leváltották.

Az MTVA és az MTI közös közleménye szerint Élő Gábor munkaviszonya megszűnt, Papp Dánielt pedig leváltották.

Mind Élő Gábornak, az MTI Hírcentrum igazgatójának, mind Papp Dánielnek, az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztőség vezetőjének távoznia kell a nagy felháborodást keltett Lomnici-ügy miatt - jelentette be közös közleményben Belénessy Csaba, az MTI és Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója.

"A közmédia 2011. december 3-ai híradóinak egyik tudósításában elkövetett, Lomnici Zoltán személyiségi jogait sértő súlyos szakmai hiba miatt a mai napon Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. (MTI Zrt.) vezérigazgatója – a szakmai együttműködéshez szükséges bizalom elvesztése okán – azonnali hatállyal megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyben arra is emlékeztetnek: "a közmédiának fokozott szerepe van a hiteles tájékoztatásban".

"A jelentős horderejű szakmai vétségért a területet irányító legfelsőbb vezető felelősséget visel, ezért indokolt a legszigorúbb munkáltatói intézkedés, az érintett vezető munkaviszonyának azonnali megszüntetése" - folytatódik a közlés. Mint ismeretes, korábban az MTVA három olyan munkatársait rótták meg csupán Lomnici Zoltán volt főbíró "bűnözős" kitakarásáért, akik a folyamatban nem döntéshozók, hanem végrehajtók voltak. Mellettük az MTI Hírcentrum főszerkesztő-helyettese kapott később figyelmeztetést.

Az újabb körös vizsgálat és az immár döntéshozói felelősséget viselő vezetők leváltása nyomán az MTI Hírcentrum vezetését ideiglenesen Galambos István, az MTI vezérigazgató-helyettese vette át. Papp Dániel helyére pedig - szintén ideiglenesen - Csonka Szabolcs került.

Főszerkesztőváltás a G7-nél

2020. augusztus 5.

Augusztustól Váczi István váltja Kasnyik Mártont a G7.hu főszerkesztőjeként. A váltást a G7 társalapítója, Kasnyik Márton kezdeményezte, családi okok miatt.


Több száz állás a média és marketing világából