2011. szeptember 07.

Kirúgták a Yahoo! vezérét

Carol Bartz érkezését vegyesen fogadták a piacon, nem sikerült csodát tennie az útkereső cégnél, az utóbbi időkben pedig keményen támadták belülről is

Carol Bartz érkezését vegyesen fogadták a piacon, nem sikerült csodát tennie az útkereső cégnél, az utóbbi időkben pedig keményen támadták belülről is.

Távozik a Yahoo! éléről Carol Bartz - jelentette be a cég, amely egyúttal átszervezi a felsővezetést. A kirúgott vezér helyére ideiglenesen Timothy Morse pénzügyi igazgató került. Az ő támogatására egy vezetői testületet is felállítottak, hogy a napi ügyekben segítsék, illetve közösen vegyenek részt abban a stratégiai felülvizsgálatban, amely a Yahoo! jövőben pozícióját hivatott meghatározni.

A hivatalos közlemény kiadása előtt nem sokkal nyilvánosságra került már Carol Bartz levele, amelyben - szokott őszinte stílusában - azt írja, hogy telefonon keresztül közölték vele: ki van rúgva. A lépés tulajdonképpen nem meglepetés: érkezését már eleve sokan fanyalogva fogadták, s a hírek szerint az utóbbi időkban mind hevesebben támadták belülről is.

A Yahoo! immár hosszú ideje tartó útkeresését azonban nem lehet egyszerűen Bartz nyakába varrni, viszont ő sem tudott meggyőző új utat kínálni. Ezt erőteljesen akadályozta a válság is, ám a most távozó CEO ezen körülményeket leszámítva sem volt elég meggyőző. A Wall Street is így értékelhette, mivel a távozás hírére emelkedett a Yahoo-részvények ára.

Az AllThingsD szerint amilyen erős, profi vezetőnek mutatta magát az elején, Bartz végül nem igazán váltotta be a reményeket. Mint írják: ugyan volt néhány jó vezetői igazolása, de az érdes stíluson és a költséges ám nem túl sikeres marketingkampányon túl olyan sokat azért nem tett le az asztalra. Az új vezérigazgató keresése minden esetre megkezdődött.

Címkék: yahoo