2010. augusztus 31.

Koltai távozik az Origótól

Augusztus 31-ével közös megegyezéssel távozik Koltai Péter TV- és termékmenedzsment-igazgató az Origo Zrt.-től.

2010. augusztus 31-ével közös megegyezéssel távozik Koltai Péter TV- és termékmenedzsment-igazgató az Origo Zrt.-től. Távozásának oka a tévék és az Origo Zrt. jövőbeli működésével kapcsolatos, az Origo Zrt. menedzsmentjétől eltérő üzletpolitikai, stratégiai és szervezeti álláspont volt. Feladatait a továbbiakban az Origo Zrt. vezetősége látja el. A tévécsatornák irányítása Vaszily Miklós vezérigazgató, míg az üzletfejlesztés és termékmenedzsment Novák Péter vezérigazgató-helyettes felelősségi körébe került.

Koltai Péter 2001-ben csatlakozott a Magyar Telekom internetszolgáltató leányvállalatához (Axelero, majd T-Online) mint portfóliómenedzser, majd 2002-től az [origo] portálhoz, mint tartalom-marketingvezető, és különböző projektmenedzseri, illetve vezetői pozíciókat töltött be az online tartalomszolgáltatás területén. Az elmúlt években üzletágvezetőként felelt az online videómegosztó videa.hu, a piacvezető freemail.hu ingyenes levelezőrendszer és az iWiW.hu fejlesztéséért és menedzsmentjéért, illetve nevéhez fűződnek olyan szolgáltatások bevezetései, mint a weben és tévén elérhető video on demand téka és az interaktív tévés alkalmazásfejlesztések. A fenti feladatok mellett a legnagyobb szakmai kihívása a tévés üzletág kialakítása volt, amely irányítása alatt egy újonnan felállított szervezettel, jelentős műszaki beruházás mellett és ambiciózus üzleti célokkal sikeresen indította el 2009-ben a LifeNetwork és OzoneNetwork csatornákat, a kapcsolódó weboldalakat és mobilszolgáltatásokat, kialakítva az Origo Zrt. több képernyős stratégiai irányának alapjait.

A tévécsatornák közel egyéves működés után jelenleg már több mint 1,3 millió háztartásban foghatók, és - mint az Origo közleménye megállapítja - a nézettségi és látogatottsági adatok, illetve üzleti célok a terv szerint alakultak.

 

Igazságot az Y generációnak!

2 napja

Átlagosan két évente váltanak munkahelyet, nem kifejezetten lojálisak, viszont elképesztő a tudásvágyuk: ez az Y generáció, akiket nem sok pozitív bírálat ért az elmúlt évek során.