2018. október 31.

Kovács Péter a YouTube új hazai felelőse

Körülbelül három hónapja vette át a legnagyobb videómegosztóval járó feladatok menedzselését Bíró Páltól, a Google magyarországi irodájának vezetőjétől - olvasható a bcmagazin.hu-n.

„A cégen belül még mindig startuphangulat uralkodik, éppen ezért nem hiszünk a »nagy kinevezésekben«. Attól, hogy valaki egy országban egy adott programért felel, még nem nevezzük őt például YouTube country managernek. De tény, hogy a meglévő feladataim mellé kaptam újakat, tulajdonképpen én vagyok a kapocs a hazai hirdetők, ügynökségek, tartalomgyártók, influencerek és a Google/YouTube-csapatok specialistái között” - nyilatkozta a Business Class Magazinnak Kovács Péter.

Elmondása szerint logikus volt, hogy hozzá került az ágazat, hiszen a YouTube nagyon sok ponton kapcsolódott a korábbi feladataihoz. „Rengeteget dolgozom együtt ügynökségekkel, ezért ha nem is akartam volna, akkor is YouTube-specialista vált volna belőlem. Ha van olyan szegmens, amely rettenetes növekedésben van, akkor az a videós terület, cégen belül szoktuk mondani, hogy negyedévente átírjuk a tízéves terveinket, mert olyan gyorsan fejlődik a piac.” - fogalmazott.

Kovács Péternek kell felmérnie az igényeket az ügynökségi, hirdetői, felhasználói oldalról, az ő felelőssége az, hogy a Google csapatai által kidolgozott stratégiák érvényesüljenek a piacon. Továbbá neki kell eldöntenie, hogy a YouTube-hoz kapcsolódó mintegy 30-40 tréningprogram közül melyiket hozzák be Magyarországra, hiszen nem mindegyiknek indokolt a bevezetése. „Oda-vissza felelősségi köröm van a Google és a piac felé is.”