2011. január 20.

Lelép a Google vezére

Eric Schmidt nem megy el a cégtől, de tanácsadói minőségben folytatja. Így tisztábbak lesznek a felelősségi viszonyok - közölte.

Eric Schmidt nem megy el a cégtől, de tanácsadói minőségben folytatja. Így tisztábbak lesznek a felelősségi viszonyok és gyorsabbak, rugalmasabbak a döntési mechanizmusok - közölte a Google blogján. A kulcsfeladatok a jövőben a két alapító között oszlanak el.

Távozik a Google vezérigazgatói székéből Eric Schmidt, aki a céges blogon indokolta meg a döntést. A keresőóriáshoz 2001-ben csatlakozott vezető nem távozik a cégtől, ám áprilistól "csak" tanácsadó lesz a két alapító mellett. Mint írja, nem gondolta volna, hogy ilyen eredményeket érnek el, s a kilátások is kedvezőek, ám mostanra az üzlet és a céges működés annyira bonyolulttá vált, hogy bizonyos vezetőségi változásokat kellett eszközölni, felgyorsítandó a döntési mechanizmusokat.

Ezzel tehát felbomlik - ahogyan Schmidt fogalmaz - az a triumvirátus, amely 10 évig együtt hozta meg a döntéseket. 2011. április 4-től Larry Page lesz a Google vezére, s ebben a minőségében elsősorban a termékfejlesztésért és a technológiai stratégiáért felel. A másik alapító, Sergey Brin a stratégiai projektekért fog felelni, hivatalos Társ Alapító minőségben.

A lelépő Eric Schmidt a jövőben a különböző partnerségekre, szerződésekre, a vásárlókra és a  tágabb értelmű üzleti kapcsolatokra, illetve a kormánnyal való kapcsolattartásra fókuszál tanácsadói minőségében.

Címkék: google