2019. február 25.

Lezárult a P&G CEO Challenge regionális versenye

Az európai döntőbe két magyar egyetem hallgatója is tovább jutott.

A Procter&Gamble nemzetközi versenye, a P&G CEO Challenge idén harmadik alkalommal került megrendezésre, és a megmérettetés sikerét az is jól mutatja, hogy a jelentkezők száma Magyarországon az elmúlt két évben közel kétszeresére nőtt - áll közleményben.

A kezdeményezés célja a fiatal tehetségek felkutatása, a szakma legjobbjainak kiválasztása. A program kiváló lehetőséget nyújt azon hallgatók számára, akik a gyakorlatban szeretnék fejleszteni tudásukat, amellett, hogy ezzel akár a világ egyik legnagyobb nemzetközi vállalatához válthatnak belépőt.

Az idei verseny feladata a Gillette márka köré épülő esettanulmány elkészítése volt, amire több mint 4000 pályázat érkezett világszerte 5 régióból. A közép-európai régió öt országából (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia) 668 pályázatot bírált el a zsűri, közülük került ki a pénteki négyfős nyertes csapat, a török Eltaj Hasanova, a Budapest Business School hallgatója, az indiai Khushal Gabhane, a Budapesti Gazdálkodástudomány és Műszaki Egyetem hallgatója, a cseh Tomas Jezek, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatója, valamint a szintén cseh Lukas Janasek, a Károly Egyetem Gazdaságtudományi karának hallgatója. A nyertes csapatnak a továbbiakban lehetősége lesz az európai versenyen való megmérettetésre.

„Nagyon boldog vagyok, hogy nyert a csapatunk – mondta Eltaj Hasanova, a nyertes diáklány – Azért indultam a versenyen, mert tanulmányaim során sok ötletem volt, amit a gyakorlatban is szerettem volna tesztelni, illetve közelebbről is megismerni a vállalat stratégiáját. Ez a kihívás tökéletes arra, hogy valós versenykörnyezetben és nemzetközi szereplőkkel mérjük össze tudásunkat, de a rengeteg kutatómunka a tanulásban is segített.”

A három nyertes fiúnak elmondásuk szerint erős kötődésük van a cég márkáihoz, hiszen mindannyian Pampers pelenkában töltötték babaéveiket, most pedig Gillette használók, így nem volt kérdés számukra, hogy a szakmai tapasztalat mellett a kulisszák mögé is szeretnének benézni. Egyöntetűen kijelentették, hogy az iskolai környezetben sok az elméleti rész, itt pedig a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat egy létező márkát és létező piaci körülményeket felhasználva.

A P&G CEO Challenge verseny elsősorban a gyakorlati készségek megmutatására és a projektfeladatok kreatív megvalósítására koncentrál. A pályázók megmutathatták többek között az üzleti stratégia kidolgozásában és a valós problémamegoldásban való jártasságukat.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy a P&G CEO Challenge programra évről évre egyre többen jelentkeznek. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy csak Magyarországról érkezett be a közép-európai régió pályázatainak közel a fele – mondta Krubl Yvette, a P&G közép-európai kommunikációs menedzsere – A kihívás segít kiválasztani a szakma legnagyobb tehetségeit, akik számára a P&G potenciálisan állást is ajánl. A részvétel nem csak azt jelenti, hogy a jelentkezők összemérik tudásukat a hasonlóan tehetséges kortársaikkal, hanem egy lehetőség arra is, hogy megismerjék vállalatunk működésének sajátos jellegét. A P&G ezzel a programmal is azt mutatja, hogy nagy reményeket támaszt a most felnövekvő generációval szemben, és értékeli a professzionális hozzáállást, az erős karaktereket és a fejlődési vágyat.”

A közép-európai régió nyertesei április közepén vesznek részt az Isztambulban megrendezésre kerülő európai döntőben, ahonnan a győztes számára egyenes út vezet a májusi végső világdöntőbe, Dubajba. A P&G CEO Challenge győztese meghívást kap Cincinnatiba, a P&G vállalat központjába, ahol alkalma nyílik találkozni a vállalat globális vezérigazgatójával, David Taylorral.

A P&G elkötelezett a fiatal tehetségek támogatásában, amelyhez a CEO Challenge programja is tökéletesen illeszkedik, hiszen a legnagyobb tehetségek meggyőzéséről, felvételéről és sikeres vezetőkké képzéséről szól.

Új főszerkesztő a Noizz.hu élén

2020. május 29.

Június 1-jétől Kovács Levente vezeti megbízott főszerkesztőként a Noizz.hu C generációs online magazint. A jelenlegi főszerkesztő, Forrás Dávid a civil szektorban vállal megbízást.