2014. november 05.

Listáz a Forbes

Gattyán György a leggazdagabb, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt először szerepel ″gazdaglistán″.

Gattyán György a leggazdagabb, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt először szerepel ″gazdaglistán″.

Egyéves születésnapja alkalmából közölt a leggazdagabb magyarokról listát a Forbes hazai kiadása. Ezzel közel egy időben publikálta a maga listáját a listázás műfaját megteremtő amerikai Forbes. Mindkét lista élére IT-milliárdos került.

A magyar lista élén - megelőzve Csányi Sándort és a Demján Sándort - Gattyán György áll, aki a Jasmin.com szexoldalnak köszönhetően lett milliárdos. Azóta számos – elsősorban online – vállalkozást működtet, de az ő tulajdonában áll az Il Bacio di Stile luxusdivat-palota is. Becsült vagyona 174,3 milliárd forint, így közel 15 milliárddal előzi meg az őt követő OTP Bank elnök-vezérigazgatóját.

A lista negyedik helyén a Videoton, a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa, Széles Gábor áll, míg az ötödik a Péti Nitrogénművek és a Bige Holding tulajdonosa, Bige László lett: ő 103,75 milliárdos becsült vagyonával az utolsó a százmilliárdosok klubjában. Az őt követő RTL Klub-extulajdonos belgiumi magyar üzletembernek, Rákosi Tamásnak 78 milliárdja van.

A 33-as listán hat, eddig hasonló összeállításban soha nem szereplő milliárdos is megtalálható. A 16. helyen szerepel 45,3 milliárd forintos vagyonával Simicska Lajos, a Közgép és számos hazai médiavállalat tulajdonosa, a Fidesz egykori pénztárnoka. A 31. helyre bejutott Simicska üzlettársa, a szolnoki nagyvállalkozó, Nyerges Zsolt is.

Az amerikai Forbes gazdaglistáját idén Bill Gates, a Microsoft alapítója vezeti. Őt Warren Buffet, majd az Oracle-vezér Larry Allison követi.

A novemberi Forbes címlapját Futaki Attila festő- és grafikusművész festette. Az Amerikában befutott fiatal művész grafikája korábban a The New York Times címlapján is megjelent.

Új vezető a T-Systemsnél

2020. október 8.

Operációs és standard megoldások igazgatóként csatlakozik a T-Systems Magyarország vezetéséhez Mihályi Gábor 2020. november 1-jével.


Több száz állás a média és marketing világából