2011. január 02.

MTV: új vezetők

Rákay Philipet és Süveges Gergőt nevezte ki csatornaintendánssá Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója.

Rákay Philipet és Süveges Gergőt nevezte ki csatornaintendánssá Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója. A vezetők a közszolgálati televízió két csatornájának programjáért felelnek, az ő feladatuk lesz az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése – tudatta a köztévé.

A közszolgálati médiarendszer átalakulásával az m1 szeptembertől általános információs és szórakoztató csatornaként működik. Az m1-en rendszeresen láthatnak a nézők hír-és hírháttér-műsorokat, politikai és közéleti elemző-, szolgáltató és vitaműsorokat, ugyanakkor minőségi filmeket és szórakoztató produkciókat is kínál majd a nemzeti főadó 2011 szeptemberétől.

Az m1 intendánsi feladataival, a megújuló műsorkínálat kialakításával Medveczky Balázs vezérigazgató Rákay Philipet bízta meg. Medveczky Balázs azt várja az m1 új intendánsától, hogy irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon, nézettsége pedig minden célcsoportban stabilizálódjon - írják.

Rákay Philip 1972-ben született Rákay Kálmán néven, a Philip művésznevet később vette fel. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, esztétika szakon szerzett diplomát. Televíziós pályafutását tizenkilenc évesen egy vidéki városi televízióban kezdte, majd 1992-ben megnyerte a Magyar Televízió (MTV) "Műsorvezető kerestetik" című vetélkedőjét. Ennek eredményeképpen az MTV ifjúsági műsoraihoz szerződtette. A 90-es évek közepén átigazolt az első magyar zenei televízióhoz, közben a Juventus rádió műsorvezetője lett. 1997-ben egyik alapítója a Z+ magyar zenecsatornának. 2002 nyarán részt vesz a HírTv létrehozásában és elindításában. Kezdetben a kulturális és egyéb - nem politikai tartalmú - műsorok kreatív felelőse, majd a képernyőn kulturális és színházi talk-show műsorokat vezet, s produceri feladatokat is ellát. A televíziózás mellett különböző tévécsatornák, nagyvállalatok, cégvezetők és politikusok stratégiai, kommunikációs tanácsadója, valamint médiatrénere volt. Közszolgálati szerepvállalásával egy időben, cégeiben betöltött tisztségeiről lemondott, tulajdonrészeitől megvált – idézik fel.

Mint írják, az m2 ez év őszétől a 3-17 éves korosztály csatornája lesz, azzal a küldetéssel, hogy felélessze a hazai gyermek- és ifjúsági műsorgyártást. A csatorna a hagyományos tévéműsorok mellett internetes tartalmat is gyárt majd. A magyar gyerektévé profiljának kialakítására Medveczky Balázs Süveges Gergőt kérte fel. Az MTV vezérigazgatója azzal a feladattal bízta meg Süveges Gergőt, hogy magas színvonalú műsorokkal töltse meg az új csatornát, hogy az a kereskedelmi gyermekcsatornák minőségi riválisa legyen, és rövid időn belül a gyermekek és fiatalok első számú médiaplatformjává válhasson.

Az m2 intendánsa 1976-ban született, első, magyar szakos diplomáját az ELTÉ-n szerezte, majd elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hittanári szakát. 1998-ban a Duna Televíziónál kezdte pályáját, ahol a vallási műsoroknál dolgozott. 2001-ben lett a Magyar Televízió munkatársa, a Híradó vezetése mellett számos köztévés produkcióban is feltűnt. 2008-tól a Nap-kelte, 2009-től a Ma reggel műsorvezetője. Rendszeresen publikál különböző online lapoknál, 2008-ban írásait Apa-kép-írás címmel adták ki. 2007-ben Pethő Tibor-emlékdíjat vehetett át, 2010-ben az országgyűlési választások műsorvezetői teljesítményéért MTV Nívódíjban részesült. 2006 óta a Komlósi Oktatási Stúdió tanára. Süveges Gergő intendási feladatai mellett marad a köztelevízió műsorvezetője, a következő hónapokban átmenetileg még folytatja munkáját a Ma reggel című közéleti műsorban is.

Új vezető a T-Systemsnél

2020. október 8.

Operációs és standard megoldások igazgatóként csatlakozik a T-Systems Magyarország vezetéséhez Mihályi Gábor 2020. november 1-jével.


Több száz állás a média és marketing világából