2018. január 11.

Madarász Iván az Artisjus újraválasztott elnöke

A szerzői egyesület újabb kétéves ciklusra erősítette meg az elnök pozícióját.

2014 és 2016 után immár harmadszor kapott bizalmat Madarász Iván, a komolyzeneszerzőt újabb két évre választotta meg elnöknek az Artisjus szerzőkből álló vezetősége.

Madarász Iván

Az 1949-ben született művész számos szakmai elismerés (pl. Erkel Ferenc-díj, Bartók-Pásztory-díj) birtokosa, 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 2016-ban kapott Kossuth-díjat. az emberi hang és a hangszeres technika újabb módozatainak kutatására építő, több zenei műfajban is jelentős műveket kiérlelő, gazdag zeneszerzői pályája elismeréseként. 1980 óta állandó oktató a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol 2002 óta egyetemi tanári rangban a zenetudományi és -elméleti tanszéken tanít. Madarász Iván szakmai közéleti tevékenysége is igen aktív. Az Artisjus vezetőségében végzett munka mellett a Magyar Zeneszerzők Egyesületének alapító és elnökségi tagja, valamint több zenei alapítvány kurátora.

Madarász Iván elmondta: „Úgy értékelem, hogy harmadszori megválasztásomban a magyar szerzői jogvédelem folyamatossága fejeződik ki. Az elkövetkező ciklusban is arra törekszem, hogy az elmúlt időben kialakult műfajok közötti szolidaritás tovább erősödjék.”

Az Artisjus Egyesület Vezetőségének tagjai:

Czutor Zoltán (könnyűzene)

Malek Miklós (könnyűzene)

Szabó Áron (könnyűzene)

Victor Máté (könnyűzene)

Hollós Máté (komolyzene)

Madarász Iván elnök (komolyzene)

Sugár Miklós (komolyzene)

Tihanyi László (komolyzene)

Szkárosi Endre (író)

Universal Music Publishing EMB (képviseli: Boronkay Antal)