Sztaniszláv András, az MPRSZ alelnökét beválasztották a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) vezető tanácsadó testületébe. Az elmúlt héten zajlott választásokon eldőlt, Jenni Field, belső kommunikációs szakember lesz a CIPR elnöke 2020-ban - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb, több mint 10.000 szakembert képviselő PR szervezete a királynő elismerésével fémjelzett Chartered Institute of Public Relations (CIPR). A magyar szakember 4 éve tagja a szövetségnek, másfél éve választották a nemzetközi tagozat alelnökének. Idén a tagozat indította jelöltként a választáson. A CIPR tanácsadó testülete (Council) felel a szervezet hosszútávú stratégiájáért, a szakmafejlesztési koncepciókért, a szövetség magas etikai színvonaláért, valamint elszámoltatja az elnökséget - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Az CIPR alapszabálya szerint minden évben tartanak választást, az elnök, valamint a tanács személyeiről. Az elnök megválasztását követő évben előkészíti (President-Elect) a megjelölt programját, elnökségi évében (President) a teljes szövetség erre a programra fókuszál, majd még egy éven keresztül (VP, Immediate Past President) az elnökség tagjaként felügyeli, hogy az elképzelései fenntartható módon épüljenek be a szervezet működésébe. Jenni Field belső kommunikációval foglalkozott, megválasztását megelőzően a belső kommunikációs tagozat vezetője volt.

A Magyar PR Szövetség (MPRSZ) 2015 szeptemberében kötött stratégiai együttműködési megállapodást a CIPR-ral. Ennek részeként:

• az MPRSZ nagyobb rendezvényeit is elismerik az akkreditációs folyamatban

• a CIPR éves kutatásának szakmai elemzése is rendelkezésre áll a Magyar PR Szövetség számára

• kedvezményes tréning és oktatási lehetőséget biztosít a MPRSZ tagoknak

• rendelkezésre állnak szakmafejlesztési anyagok

„Magyar PR szakember eddig még nem jutott ilyen magas pozícióba a CIPR szervezetében – ez önmagában is elismerés.

A nemzetközi tagozat alelnökeként feladatom, hogy a globális tapasztalatokat, illetve a tagság elvárásait is érvényesítsem a tanács munkájában; ugyanakkor többről is szó van itt: annak lehetőségéről (és egyben felelősségéről), hogy a PR szakma fejlődését meghatározó lépéseket befolyásolni tudjam. A média helyzete, az álhírek, a technológiai fejlődés sorozatos kihívás elé állítja a szakmánkat és egy akkora nemzetközi piacon, mint az Egyesült Királyságé, sokkal több eszközünk van például az etikai normák felülvizsgálatára. Nemrég állt fel például az AIinPR (Mesterséges Intelligencia a PR-ban) csoport, amely Londonban tartja az első panelbeszélgetését a következő héten” – fogalmazott közleményben Sztaniszláv András.

„Fontos számunkra, hogy az MPRSZ nemzetközi kapcsolatait újjáépítsük, ennek lépése a CIPR együttműködés és az is, hogy a Szövetség belépett az ICCO-ba. Sztaniszláv András elkötelezett munkája nélkül az eddigi lépések nem valósultak volna meg. Bízom benne, hogy a jövőben is erősíteni tudjuk nemzetközi szerepvállalásunk, András kinevezése ezért is örvendetes. Szeretettel gratulálunk hozzá” – mondta el Lakatos Zsófia, az MPRSZ elnöke.

 

Sztaniszláv András stratégiai kommunikációs tanácsadó, több mint 15 év tapasztalattal. Hazai nagyvállalatok mellett dolgozott stratégiai tanácsadóként. Évekig élt Angliában, jelenleg Budapesten és Londonban is segíti ügyfelei munkáját. Az angol Chartered Institute of Public Relations által akkreditált PR-szakember, a szervezet nemzetközi tagozatának alelnöke. 2016 ősze óta a Magyar PR Szövetség alelnöke, 2018 tavaszán megkapta a PRO.PR nemzetközi elismerést a PR szakma fejlesztéséért végzett munkájáért.

 

 

Új vezető a T-Systemsnél

2020. október 8.

Operációs és standard megoldások igazgatóként csatlakozik a T-Systems Magyarország vezetéséhez Mihályi Gábor 2020. november 1-jével.