2011. december 08.

Magyar tanácsadó a munkahelyi szabadságért

A Smartstaffot is jegyző Hajdu Zoltán csatlakozott a Worldblu nemzetközi tanácsadói hálózathoz. A demokratikus munkahelyeket minősítik.

A Smartstaffot is jegyző Hajdu Zoltán csatlakozott a Worldblu nemzetközi tanácsadói hálózathoz. A demokratikus munkahelyeket minősítik.
Hajdu Zoltán

Hajdu Zoltán személyében magyar taggal bővült novemberben a WorldBlu tanácsadó hálózata. Az 1997 óta létező szervezet 2007 óta publikálja azon vállalatok listáját, amelyek biztosítják munkatársaik számára a munkahelyi szabadságot. Ezt azért tartják fontosnak, mert a munkahelyi demokrácia növeli a hatékonyságot, a versenyképességet, az emberekben rejlő lehetőségek kibontakozását - szól a közlemény.

A magyar szakember csatlakozása nyomán itthon is elérhetővé válik a WorldBlu tagság és tanusítvány. Olyan cégek pályázhatnak, amelyek legalább egy éve működnek és legalább öt főt foglalkoztatnak. A minősítési folyamat kb. 2-4 hetet vesz igénybe. A szervezet méretétől függően a munkavállalók legalább 70 százalékának kell kitöltenie az ún. WorldBlu Scorecardot. A kérdőív kitöltése online történik, és kb. fél órát vesz igénybe.

A tanusított cégek listáját minden év  áprilisában hozzák nyilvánosságra helyi és nemzetközi médiakampány kíséretében. A WorldBlu List of Most Democratic Workplaces 2012 tagságra január 31-ig lehet Magyarországon is pályázni.