2012. április 16.

Márkaigazgatót kapott a Nickelodeon

Régiós pozícióba érkezik a magyar szakember, aki ezt megelőzően is több piacért felel, de a Turner Broadcasting Systems (TBS) kötelékében.

Régiós pozícióba érkezik a magyar szakember, aki ezt megelőzően is több piacért felel, de a Turner Broadcasting Systems (TBS) kötelékében.
Esőssy Orsolya

Márkaigazgatót kap áprilisban a Viacom International Media Networks (VIMN) csoporthoz tartozó Nickelodeon, Essősy Orsolya személyében. A szakember Közép-Európa mellett az izraeli piacért felel.

Ezt megelőzően, 2008 és 2011 között a TBS-nél dolgozott, ahol a magyar, a cseh és a szlovák piacon felelt a disztribúcióért, a digitális médiáért és a szindikációs üzletekért, mint terjesztési és képviseleti vezető.

"Ezt az új pozíciót a Nickelodeon nemzetközi terjedése és világszerte egyre nagyobb ismertsége mellett a magyarországi disztribúció 50%-os növekedése hívta életre. A Nickelodeon egyedi gyártású tartalmaival egyre több piacon az első számú gyerekcsatorna, ez a siker ösztönzött minket arra, hogy nagyobb hangsúlyt fektessünk rá ebben a régióban is" - mondta el Bartosz Witak, a VIMN kelet-európai régiójának vezérigazgatója.

A Viacomnál az elmúlt időszakban több változás is történt. Például emzetközi pozíciót kapott egy másik magyar szakember is: Sallai Zsuzsa a Music & Talent csapat élére került a közép-európai régióban és Izraelben. A médiacsoport portfolióját érintő újdonság a Viva TV frissítése.