2010. szeptember 15.

Meghalt a Fox-alapító

Meghalt Amerika egykor leggazdagabb embere, aki egy tévé- és rádióhálózat felépítésével, majd eladásával kereste degeszre magát annak idején.

Meghalt Amerika egykor leggazdagabb embere, aki egy tévé- és rádióhálózat felépítésével, majd eladásával kereste degeszre magát annak idején.

John Kluge – akit pár nappal 96. születésnapja előtt ért a halál – 1946-ban kezdte építgetni médiabirodalmát. Elsőként egy Maryland államban működő rádiót szerzett meg, majd beépítette cégébe az egykori DuMont TV birodalmának maradványait. Innen kezdve egyetlen dologra koncentrált: olyan adókat fűzzön hálózatba, amelyek nagyvárosban működnek.

Végül 1985-ban vált meg az általa összehozott rendszertől, amely a vevő, Rupert Murdoch kezében a Fox-hálózat alapja lett. Akkori hírek szerint Kluge azért lépett ki a médiaiparból, mert túl erősnek tartotta a versenyt, amelyben csak úgy tudott volna helytállni, ha megszervezi az Egyesült Államok negyedik országos tévéhálózatát – ehhez azonban nem volt elegendő pénze.

A nagyvállalkozó az üzletből befolyt pénzt egy másik ígéretes iparágba fektette: olyan jókor szállt be a mobiltelefon-iparba (és annyira ügyesen ugrott ki onnan), hogy 1989-től három éven át őt jelölte meg az ország leggazdagabb embereként a Forbes magazin. (Mind komótosabbá váló tempója miatt a tavalyi rangsorban már „csak” harmincötödik volt – potom 6,5 milliárd dolláros vagyonnal.)

A jótékonyságáról híres befektetőnek arra is jutott pénze egykoron, hogy megvegye a Harlem Globetrotters kosárcsapatot, a Playbill magazint, de neve ott volt több étteremlánc tulajdonosai között is.

Lemondott Tarjányi Péter

2018. március 15.

A Zoom.hu ügyvezetője lemondott tisztségéről, feltehetően egy bírósági ítélet miatt. Frissítve!

Szervezeti változások az AVON-nál

2018. március 12.

2018. február 1-től újabb két országgal bővült az AVON Pannónia régiója, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Horvátország mellett Szerbia és Montenegró is csatlakozott a csoporthoz.