2015. február 24.

Megújult arculattal és versenystruktúrával indul a 2015-ös OPDV

A résztvevő diákok azonnali visszacsatolást kaphatnak a programban résztvevő piackutató és marketinges szakemberektől.

A 6. Országos Piackutatási Diákverseny új struktúrájával valósul meg, de a célja változatlan: elősegíteni az egyetemi és főiskolai hallgatók körében a piackutatás gyakorlati alkalmazásának megértését, és a szakma népszerűsítését.

A verseny feladatának tekintik azt is, hogy a végzett hallgatók, akár ügynökségi, akár ügyfél oldalon kerülnek a jövőben kapcsolatba a piackutatással, szakmai hozzáértéssel kezeljék a kutatási igényeket és ismerjék azok megoldási lehetőségeit.

Az idei megmérettetésben a csapatok az új versenystruktúra alapján a verseny napján fognak élőben aktív munkát végezi neves piackutató cégeknél. A résztvevők a város eltérő pontjain – a piackutatók és szervezők munkahelyi környezetében – kapnak rövid kvalitatív és kvantitatív kutatási feladatokat. A csapatok azonnali visszacsatolásokat kapnak a helyszínen lévő szakmai zsűritől, ezzel is koncentrálva a hallgatók érintettségének növelésére.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kétfordulós, 2 napos szakmai versenyre a feladatot idén a Mercedes-Benz Hungária Kft. írta ki, melyre 3 fős csapatokkal lehet jelentkezni. A csapatok feladatai a micro car autópiaci szegmens megismerése, a smart car célcsoport vizsgálata köré szerveződnek.

A versenyt mind a két napon végig kíséri a zsűri 3 tagja: Lengyel Emőke (üzleti coach, tudáskurátor, korábban a TNS-MODUS alapító igazgatója), Máth András (Mediaworks, kutatási igazgató) és Sztipichné Kozári Edina (Mercedes-Benz Hungária Kft., marketing és PR vezető). Emellett minden helyszínen az adott piackutató cég képviselője - Ambruszter Géza (Gemius, ügyvezető igazgató), Géczi Tamás (Ipsos, vezérigazgató), Hidvégi Áron (Századvég, közvélemény- és piackutatási igazgató), Klenovszki János (NRC, ügyvezető igazgató), Székely Levente (Kutatópont, kutatási igazgató) - is értékeli a csapatok teljesítményét.

A Mediaworks munkatársai 2011 óta társszervezőként segítik az OPDV verseny megszervezését. A vállalat azért állt a kezdeményezés mellé, hogy segítsen a versenyszférában alkalmazott piackutatás módszereinek széleskörű megismertetésében, elősegítse gyakorlatorientált szakemberek képzését és megismertesse a média piackutatási kihívásait. A Mediaworks felajánlott kreatív díjaival, nyilvános szereplési és előadási lehetőségeivel motiválja a résztvevőket.

Az OPDV szakmai és kommunikációs partnere a Piackutatók Magyarországi Szövetsége. A Szövetség támogatásával készült el a verseny új arculata és honlapja is, ahol a versennyel kapcsolatos részletes információk is rendelkezésre állnak: http://piackutatas-verseny.info

Új vezető a T-Systemsnél

2020. október 8.

Operációs és standard megoldások igazgatóként csatlakozik a T-Systems Magyarország vezetéséhez Mihályi Gábor 2020. november 1-jével.


Több száz állás a média és marketing világából