2014. január 07.

Megvan a Hvg.hu új főszerkesztője

A Gavra Gábor távozása nyomán kinevezett megbízott főszerkesztő lett az.

A Gavra Gábor távozása nyomán kinevezett megbízott főszerkesztő lett az.

Neizer Anita lett a Hvg.hu új főszerkesztője - írja az MTI.  A HVG Kiadó közleménye szerint "a szerkesztőség egyetértésével született a január 1-jei kinevezésről szóló döntés". A szakember 2011 júniusa óta dolgozik főszerkesztő-helyettesként a lapnál, október közepétől pedig megbízott főszerkesztő volt.

A közlés szerint "az új főszerkesztő a folytonosságot képviseli a portál irányvonala tekintetében, de egyben új lendületet is szeretne vinni az immár több mint 350 ezres napi látogatottságú hírportál életébe."

Neizer Anita Gavra Gábort váltja, aki a bajai videó ügye miatt kényszerült távozni. Akkor a HVG vezetése így indokolta a lemondás elfogadását: "A bajai videofelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét."

Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

2 napja

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg csütörtökön a felvételi nyílt napját, ahol előadások, bemutatók és interaktív programok várják a pályaválasztás, felvételi előtt álló diákokat.