2013. január 18.

Megvan az MRSZ új főtitkára

A GVH Fogyasztóvédelmi Irodájának korábbi vezetője váltja Markovich Rékát.

A GVH Fogyasztóvédelmi Irodájának korábbi vezetője váltja Markovich Rékát.

Balogh Virág reklámjogász váltja Markovich Rékát a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) főtitkári posztján. Utóbbi szakember tavaly októberben jelezte, hogy az utódját keresi, miután csaknem kilenc - ebből hét főtitkárként eltöltött - MRSZ-es évet követően váltani szeretne.

"A Reklámszövetség sikere elképzelhetetlen a főtitkár támogatása nélkül. Azt gondolom Virág személyében nem csak egy kiváló szakembert találtunk meg, hanem a szervezet mozgatórugóját is, ahogy ezt korábban Réka biztosította" - mondta Urbán Zsolt, az MRSZ decemberben megválasztott új elnöke, aki Mezriczky Lászlót váltotta.

Balogh Virág és Markovich Réka

Balogh Virág az ELTE Jogi Karának elvégzése után a Gazdasági Versenyhivatalnál dolgozott, kezdetben vizsgálóként, később a Fogyasztóvédelmi Iroda vezetőjeként. Részt vett több reklám- és fogyasztóvédelmi jogszabály hazai átültetésében, valamint a GVH fogyasztóvédelmi politikájának kialakításáért felelt. Emellett részt vett az amerikai Federal Trade Commission fellowship-programjában, melynek keretében három hónapot töltött Washington DCben. A GVH-tól való távozása után a CLV Partners Ügyvédi Iroda verseny- és reklámjogi csoportjának vezetőjeként dolgozott. Emellett szociológus-közgazdásznak tanult a Corvinus Egyetemen.

"A szakmai karrierem minden állomásán reklámokkal foglalkoztam – kezdetben jogi, majd szabályozási, illetve szabályozáspolitikai szempontból, később ügyvédként az ügyfelek érdekeit képviselve. Nagy elismerést és kihívást jelent számomra, hogy mindazt, amit eddig tanultam, az MRSZ-ben a reklámipar szolgálatában kamatoztathatom" - mondta kinevezése kapcsán Balogh Virág.

"Nagyon örülök Virágnak: közismert, mennyire fontosnak tartom az MRSZ reklámjogi kompetenciáját és területérzékenységét. Virággal ez a vonal tovább erősödik: rendkívül jó szakember, boldogan bízom rá a tagokat” – tette hozzá Markovich Réka. A szintén reklámjogász volt főtitkár egyébként most egészen más területen folytatja pályafutását: kutatóként logikával fog foglalkozni. "Terveztem fél lábbal a kommunikációs iparban maradni, de új szerelmem, a logika oldaláról olyan lehetőségek jöttek, melyek miatt most annak a területnek adok elsőbbséget. Reklámjoggal továbbra is foglalkozom pl. oktatás szintjén, és idővel valószínűleg a kommunikáció is visszacsábít majd, de most az új szakmámé a főszerep" - nyilatkozta az új kihívásról.