2016. június 10.

Mircea Medaru a Discovery sportfőnöke

Bukarestből irányítja a Discovery Networks közép- és kelet-európai, közel-keleti, valamint afrikai sporttal kapcsolatos tevékenységeit az új vezető.

Mircea Medaru közvetlenül Victoria Davies regionális country managernek jelent majd, és szorosan együttműködik az Eurosport és a Discovery Networks csatorna igazgatókkal. Medaru kinevezése megerősíti az Eurosport azon elkötelezettségét, hogy minél jobban kielégítse a helyi nézők igényeit – áll a társaság pénteki közleményében.

Medaru 13 ország stratégiai és operatív feladataiért felel a jövőben, többek között Magyarország, Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia és Csehország területén is. Célkitűzése új növekedési lehetőségek feltérképezése és maximalizálása az Eurosport anyavállalata, a Discovery számára.

Mint írják, Mircea Medaru 15 éves üzleti tanácsadói és médiatapasztalattal csatlakozik a Discoveryhez, korábban többek között a Prima TV/SBS Broadcasting, TV Sport/Realitatea TV és a Pro TV/Central European Media Enterprises (CME) médiavállalatok gyártási és kereskedelmi területét irányította, helyi és regionális szinten is. Medaru a CME csapat tagjaként egyebek mellett a jugoszláv utódállamok üzletfejlesztését, a Sport.ro és a Pro TV csatornák hazai és nemzetközi sportközvetítési jogokkal kapcsolatos tevékenységét, valamint a bolgár CME csatornák arculatváltását vezette.

Az Eurosport Discovery tulajdonába kerülése óta az üzleti tevékenységünk természetes változáson megy keresztül, biztos vagyok benne, hogy Mircea kiterjedt tudása és a sport világában megszerzett tapasztalata felbecsülhetetlen értékű és nagyban hozzájárul jelenlegi pozíciónk megőrzéséhez és további növekedéséhez a közép- és kelet európai régióban. Számunkra a fejlődés és az eredményes helyi együttműködések kialakítása a legfontosabb, melyek elősegítik az Eurosport hosszú távú értékeinek építését, a nézőink és az üzleti partnereink számára egyaránt - fogalmazott Victoria Davies.

Mircea szakértelme a közvetítések menedzselését illetően már beigazolódott, és a neki szánt új szerepkör számunkra kiemelten fontos. Feladata lesz a Discovery olimpiai stratégiájának adaptálása és végrehajtása, ezzel is tovább erősítve az Eurosport helyzetét a régióban –. idézi a kközlemény Sacha Kojic sportért felelős térségi alelnök szavait.

Igazságot az Y generációnak!

2 napja

Átlagosan két évente váltanak munkahelyet, nem kifejezetten lojálisak, viszont elképesztő a tudásvágyuk: ez az Y generáció, akiket nem sok pozitív bírálat ért az elmúlt évek során.