2016. június 01.

Munkacsoport-vezetőket keres az IAB

A szakmai szövetség 10 munkacsoport vezetői posztjára írt ki új pályázatokat.

Ziegler Gábor, a CEMP SH vezetője, az IAB alelnöke a következőket mondja a munkacsoportokról, illetve a vezetésükkel kapcsolatos lehetőségekről és kihívásokról: „Ahogy Barnóth Zoltán az év eleji taggyűlésen programja – Kardos Gáborral és velem közös programunk – meghirdetésekor elmondta, ebben a rendszerben rengeteg tartalékot láttunk. Az volt a szándékunk, hogy a korábbinál sokkal aktívabb tagsági bevonódást érjünk el, illetve az IAB Hungary ügyvezetője mellett az egyéni elkötelezettséggel végzett szakmai szervezeti tevékenységet és felelősséget hatékonyan osszuk meg az Elnökség és a munkacsoportok vezetői, tagjai között. Ennek az elképzelésnek a mentén jutott el az IAB májusban a munkacsoport-vezetői pályázatok kiírásáig. A munkacsoport-vezetői pozíciókra konkrét pályázatokkal, munkatervvel lehet jelentkezni, a csoportok jellemzően a korábbinál szűkebb, a feladat elvégzésének megfelelő létszámmal jönnek létre.

Az IAB munkacsoportjaiban a téma legjobb hazai szakembereivel lehet együtt dolgozni, velük gondolatokat cserélni, irányokat meghatározni és fejleszteni adott munkaterv mentén. Ezek a szakemberek eltérő háttérrel, tapasztalatokkal és információkkal érkeznek, ezért minden résztvevőnek gyorsan gyarapodnak az ismeretei a tematikákban. Ha szükséges, akkor természetesen az egyéb IAB országok szakembereivel is lehet információt cserélni.

A vállalati vezetők szintén abban érdekeltek, hogy a munkacsoportokban dolgozó kollégáikon keresztül olyan tudást importáljak a saját szervezeteikbe, amit egyébként más módszerekkel csak hosszabb és jóval drágább úton tudnának kiépíteni. A munkacsoport tagoknál így olyan tudás, érték áll elő, amit a későbbiekben forintosítani tudnak saját és vállalatuk érdekében is.

Természetesen ez csak úgy tud működni, ha a tagok aktívan dolgoznak a munkacsoportokban, hiszen eszmecsere, közös munka, végül eredmény csak úgy lesz, ha mindenki vállalja belőle a saját részét. Ez a munkaráfordítás a megszerezhető tudásnak és a piac fejlődésnek az ára.

IAB szempontból pedig projektek valósulnak meg a munkacsoportokban, erősödik a szakma, aminek hatására a piacon több lesz a pénz. Ez szintén előnyös minden érintettnek.”

A következő munkacsoportok vezetőit keresik (leírások a linken):

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

10 órája

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.