Szalay Dániel 2012. május 04.

Nagyágyút igazolt a BKF

Új vezérigazgatóval erősít a főiskola, mely a telco iparágból is jól ismert, közgazdász végzettségű Pál Gábort kérte fel a feladatra.

Új vezérigazgatóval erősít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, mely a telekommunikációs iparágból is jól ismert, közgazdász végzettségű Pál Gábort kérte fel a feladatra.

Május elejétől új vezérigazgató, Pál Gábor vette át a főiskola operatív irányítását a pozíciót eddig betöltő Kiss Pál Istvántól - értesült a Mediapiac.com. (A rektor változatlanul dr. Vass László maradt.)

Az információt megkeresésünkre a BKF-en is megerősítették.

A 43 éves Pál Gábor (képünkön) 1993-ban szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy és Logisztika szakirányain.  Pályafutását az N-N Magyarországi Biztosítónál (a mai ING) kezdte mint biztosítás matematikus, majd kontroller. Egy évvel később a Westel 900 csapatában pénzügyi elemzőként, majd treasury menedzserként vállalatfinanszírozási kérdésekért és üzleti tervezésért felelt, majd később a teljes pénzügyi területért felelt igazgatói minőségben az akkor már T-Mobile-lá átkeresztelt távközlési cégben. 2006-ban, miután a vállalat beolvadt a Magyar Telekomba, a megalakuló lakossági üzletág stratégiai és gazdasági igazgatója lett. A Telekomnál történt újabb átszervezést, az üzletági struktúra megszüntetését követően 2010-ben akvíziós stratégiáért és a  nemzetközi valamint hazai IT és média leányvállalatokért felelős igazgató lett a cégcsoportnál. Ezzel összefüggésben számos MTelekom-érdekeltségű cég igazgatóságának és audit bizottságának volt hosszabb-rövidebb ideig tagja. Munkái mellett Pál nemzetközi MBA végzettséget is szerzett 2008-ban a CEU és a Purdue University (Indiana) közös képzésén. Az elmúlt 7 évben a Budapesti Corvinus Egyetemen a Piacelemző szakirány hallgatóinak tartott Piacszerkezetek II néven kurzust.

Kiss Pál István 2007 januárjától volt a BKF vezérigazgatója. Úgy tudjuk, stratégiai igazgatóként változatlanul az intézménynél marad.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola egyébként éppen tegnap ünnepelte fennállásának 11. születésnapját. A korábban a Heller Farkas Turisztikai Főiskolát is akviráló, rendkívül dinamikusan növekvő magániskola hallgatóinak létszáma mára már mintegy 7200 főre duzzadt.Kulcsterületeken erősít új szakértővel az EY

2018. április 20.

Partnerként csatlakozott az EY üzleti tanácsadással foglalkozó csapatához Demeter Ákos, aki korábban jelentős tapasztalatot szerzett mind a bank- mind a tanácsadói szektorban.