Szalay Dániel 2012. május 04.

Nagyágyút igazolt a BKF

Új vezérigazgatóval erősít a főiskola, mely a telco iparágból is jól ismert, közgazdász végzettségű Pál Gábort kérte fel a feladatra.

Új vezérigazgatóval erősít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, mely a telekommunikációs iparágból is jól ismert, közgazdász végzettségű Pál Gábort kérte fel a feladatra.

Május elejétől új vezérigazgató, Pál Gábor vette át a főiskola operatív irányítását a pozíciót eddig betöltő Kiss Pál Istvántól - értesült a Mediapiac.com. (A rektor változatlanul dr. Vass László maradt.)

Az információt megkeresésünkre a BKF-en is megerősítették.

A 43 éves Pál Gábor (képünkön) 1993-ban szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy és Logisztika szakirányain.  Pályafutását az N-N Magyarországi Biztosítónál (a mai ING) kezdte mint biztosítás matematikus, majd kontroller. Egy évvel később a Westel 900 csapatában pénzügyi elemzőként, majd treasury menedzserként vállalatfinanszírozási kérdésekért és üzleti tervezésért felelt, majd később a teljes pénzügyi területért felelt igazgatói minőségben az akkor már T-Mobile-lá átkeresztelt távközlési cégben. 2006-ban, miután a vállalat beolvadt a Magyar Telekomba, a megalakuló lakossági üzletág stratégiai és gazdasági igazgatója lett. A Telekomnál történt újabb átszervezést, az üzletági struktúra megszüntetését követően 2010-ben akvíziós stratégiáért és a  nemzetközi valamint hazai IT és média leányvállalatokért felelős igazgató lett a cégcsoportnál. Ezzel összefüggésben számos MTelekom-érdekeltségű cég igazgatóságának és audit bizottságának volt hosszabb-rövidebb ideig tagja. Munkái mellett Pál nemzetközi MBA végzettséget is szerzett 2008-ban a CEU és a Purdue University (Indiana) közös képzésén. Az elmúlt 7 évben a Budapesti Corvinus Egyetemen a Piacelemző szakirány hallgatóinak tartott Piacszerkezetek II néven kurzust.

Kiss Pál István 2007 januárjától volt a BKF vezérigazgatója. Úgy tudjuk, stratégiai igazgatóként változatlanul az intézménynél marad.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola egyébként éppen tegnap ünnepelte fennállásának 11. születésnapját. A korábban a Heller Farkas Turisztikai Főiskolát is akviráló, rendkívül dinamikusan növekvő magániskola hallgatóinak létszáma mára már mintegy 7200 főre duzzadt.″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2 napja

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.