2011. június 06.

Női főszerkesztő a The New York Times élén

Korábban erre nem volt példa, viszont az előző főszerkesztő kezdett némileg kínossá válni a patinás lap számára.

Korábban erre nem volt példa, viszont az előző főszerkesztő kezdett némileg kínossá válni a patinás lap számára.

Szeptembertől Jill Abramson személyében először irányítja női főszerkesztő a The New York Times-t. Elődje, Bill Keller ősz után is marad a cégnél, mint a The New York Times Magazine és a napilap június végén induló új vasárnapi vélemény- és hírszekciójának rendszeres szerzője. Arthur Sulzberger, a kiadó elnöke elmondta: Keller már hetekkel ezelőtt jelezte, hogy itt az idő a távozásra, s ő ezt a döntést vegyes érzelmekkel, de elfogadta.

Az amerikai médiában ugyanakkor több helyütt megjelent, hogy Kellernek volt pár olyan húzása, amely kezdett a lap számára kifejezetten kínossá válni, így többek között nekiment Arianna Huffingtonnak, de a közösségi médiával kapcsolatban is voltak olyan kiszólásai, amivel a The New York Times más szerkesztői sem értettek egyet. Így aztán Abramson az előléptetését követően rögtön jelezte, hogy ismeri Huffingtont és teljesen rendben lévő a kapcsolatuk.

A most pozícióba kerülő Jill Abramson nyolc éve dolgozik a lapnál vezető szerkesztői pozícióban. 1997-ben került a társasághoz, két évvel később már washingtoni szerkesztő volt, 2000-ben pedig a washingtoni iroda vezetője lett, s három évvel később költözött New Yorkba. Korábban a The Wall Street Journal munkatársa volt.