Ahogyan arról a napokban a Médiapiac is beszámolt, új vezetőkkel erősít az Atmedia. Balázs Barbarát, üzletfejlesztési és értékesítés támogató igazgatót, Erdélyi Esztert, online üzletfejlesztési és értékesítési csoportvezetőt és Kosaras Klaudiát tévés értékesítési vezetőt kérdezzük új pozícióikról.

A televíziós és online reklámértékesítő ház nemrég három új vezetőt nevezett ki. A sors úgy hozta, hogy mindhárman nők. Volt, aki már korábban a cégnél dolgozott, és volt, aki adott feladatra érkezett. Az új megbízások milyen személyes kihívást, inspirációt jelentenek önök számára?

Balázs Barbara: Üzletfejlesztési és értékesítéstámogatási igazgatóként egyaránt feladatom a stratégia kialakítása igazgatótársaimmal, valamint a taktikai megvalósítást is magaménak tudhatom, így a kreativitás, az új utak keresése és a mindennapi megoldások is a feladataim közé tartoznak. Ugyanakkor ezek a szakmai, emberi helyzetek, amiből merítkezem és ami újabb és újabb ötletet adnak.

Erdélyi Eszter: Tavaly ősszel, amikor kineveztek, épp átalakult vállalatunk online területe, ami azt jelentette, hogy nemcsak a csapatot kellett újjáépítenünk, hanem a portfóliót is. A legnagyobb kihívást a bizalom megtartása és erősítése jelentette mind a cégen belül, mind a piacon, amit kiszámítható, átgondolt működés megvalósításával értünk el. Számomra ez jelentett nagyon erős inspirációt, ilyen komplex feladatot még sehol sem kaptam ezelőtt, ezért ez volt szakmai téren az eddigi legsokoldalúbb helyzet, amiből rendkívül sokat tanultam, és tanulok nap, mint nap.

Kosaras Klaudia: Az én helyzetem talán azért egyedi, mert más területről érkeztem a kereskedőházhoz, 14 évig dolgoztam média ügynökségi oldalon, tehát nem dolgoztam még sales house-nál. Emiatt elsősorban nekem az inspirációt az jelenti, hogy egy teljesen új munkakörnyezetben kell vezetőként bizonyítanom a szakmai hozzáértésemet, vezetői kompetenciámat. Korábban olyan csapattal dolgozhattam együtt, ahol a kollégák kiválasztásában már évek óta részt vettem, az első naptól ismertem őket, követtem a fejlődésüket. Az Atmediánál egy „kész” csapattal dolgozom együtt, akik nagyon jó szakemberek, de maga a csapategység még formálódik, így ebben is iránymutatást szeretnék adni nekik.

Balázs Barbara

Nem egyszerűen csapatbővítésről van szó, mindhárman kiemelkedő szerepet kapnak az értékesítésben. Mit tekintenek saját területükön a legnagyobb szakmai kihívásnak?

Balázs Barbara: Annak az igazgatóságnak az élén dolgozom, ahol a belső, osztályok, illetve külső, az ügynökségi és csatornapartnerek közötti információt kell transzformálni, olyan módon, hogy az a tulajdonosainkban is maximális elégedettséget keltsen és a kollégáim is pontosan lássák a célt. Ezt kell jól közvetítenem.

Erdélyi Eszter: Ma minden piaci szereplőnek nagy kihívást jelent az online területén, hogy a display piac folyamatos szűkül. Fontos kérdés számunkra, hogy a jövőben mire lesz valós igény, mivel lehet a portfóliónk minőségét emelni, illetve az értékesítés területén hogyan tudjuk a rövidtávú szemléletet a hosszú távú célokkal összehangolni úgy, hogy közben a stratégiánk se sérüljön. Mivel vállalatunk multimédiás sales house, ezért a különböző médiatípusok kapcsolt használatával elérhető szinergiákat kívánjuk folyamatosan biztosítani ügyfeleinknek.

Kosaras Klaudia: Számomra a legnagyobb szakmai kihívást egyértelműen a kereskedőház működésének megismerése, a folyamatok átlátása jelenti, hosszabb távon pedig a legfőbb célom a folyamatok optimalizálása lesz a sales osztály és a kapcsolódó divíziók, illetve a piaci szereplők között.

Erdélyi Eszter

Személyes kompetenciáik közül melyeket tartják a legerősebb eszköznek a siker elérésében?

Balázs Barbara: Mindig előre nézek és gyorsan alkalmazkodom a megváltozott körülményekhez, nem kívánok „a mi lett volna ha” mocsarában elveszni. Szeretem a hibákat, építkezem belőlük és inkább lendületesen megcsinálok dolgokat, amit újra átgondolok, ha nem a legjobban sikerül, minthogy bele se kezdjek.

Erdélyi Eszter: A töretlen optimizmusomat és a komplex feladat-megközelítésemet tartom a legerősebb eszközömnek, ha pofonokat kapunk vagy nehézségek adódnak, akkor viszonylag gyorsan felülemelkedek rajtuk, és a következő lépésre, feladat megoldására összpontosítok. Sokat segít ebben, hogy a magánéletemben három kislányom van (és egy kutyám), akik úgymond tréningeznek, mert mellettük mindig új és újabb megoldandó helyzetek adódnak.

Kosaras Klaudia: Meglehetősen határozott és céltudatos vagyok, sokkal jobban támogatom a cselekvést a „hosszas meetingek” helyett. Úgy érzem, hogy képes vagyok gyorsan átlátni a különböző problémás helyzeteket és a megoldás érdekében döntést hozni. Mindezek mellett úgy vélem, hogy kellő empátiával rendelkezem ahhoz, hogy a vitás helyzeteket eredményesen kezeljem.

Kosaras Klaudia

Erős piaci versenyben egy kifejezetten sikerorientált, expanzióban levő szervezetben tevékenykednek. Milyen személyes szakmai célokat tűztek ki, mikor azt érzik majd, hogy letették a névjegyüket?

Balázs Barbara: A piaci körülményektől függetlenül mindig vannak rövid, mondjuk hat hetes sprintek és ezzel paralel hosszú távú, nagyjából egy évre szóló terveim. Az mindig egy mérce, ahogyan eljutok egyiktől a másikig és pipálok, ha készen vagyok. Nem biztos, hogy a névjegylerakás végül egyetlen nagy dologban teljesedik ki, lehet, hogy sok apróból áll. Ráadásul időről időre változnak a tervek, a körülmények, jönnek jobb ötletek. A kérdés mindig az, hogy az ötlet kontra megvalósulás a kívánt eredményt éri el vagy jobbat.

Erdélyi Eszter: Szakmai célom, hogy a tulajdonosi elvárásokra épülő stratégiánk megvalósításával portfólióméretünk és ezzel online kereskedőházunk a piac 3-4. legnagyobbja legyen a havi oldalletöltési számok tekintetében. Portfólió kínálatunkat minőségi szempontok alapján, átgondoltan fejlesztjük és célunk, hogy a piacon hirdetési megoldásainkkal egy egyedi és megkerülhetetlen minőségű szolgáltatást kínáljunk partnereinknek.

Kosaras Klaudia: Az üzleti célkitűzések teljesítése mellett személyes ambícióm, hogy erős szakmai vezetője legyek a sales csapatnak, és olyan pozitív változást szeretnék elérni, amely kifelé, a partnerink, az ügynökségek és a hirdetőink felé is pozitív változást jelent majd.

Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

1 napja

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg csütörtökön a felvételi nyílt napját, ahol előadások, bemutatók és interaktív programok várják a pályaválasztás, felvételi előtt álló diákokat.