A volt rovatvezető jövőben a 168 Óra hetilap újságírója és a megújuló online belpolitikai rovat szerkesztője lesz.

„A váltásnak számos oka volt, elsősorban az, hogy minél többet szeretnék írni, s a 168 Óra ajánlata álommunkahelyről árulkodott, arról írhatok, amiről csak akarok. Úgyhogy nagy szakmai kihívásnak tekintem, jó lehetőségnek a fejlődésre.”

– válaszolta a Médiapiac kérdésére. A szakember több mint nyolc évig, egyetemi diplomája megszerzése óta a lapnál dolgozott, volt oktatási és egészségügyi témákért felelős újságíró, későbbi és jelenlegi szakterületei az igazságügy, a jogalkotás, a közigazgatás, valamint a magyar-EU kapcsolatok és a diplomácia.

Biró MariannaSzegedi Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán magyar nyelv és irodalom, valamin kommunikáció-nemzetiközi kommunikáció szakokon szerzett diplomát. Tanulmányai során egy rövid ideig a Magyar Katolikus Rádió gyakornoka volt, hírszerkesztői és riporteri tapasztalatokat is ott szerzett, majd pedig a nyomtatott sajtóban helyezkedett el.

„Eddigi legnagyobb szakmai elismerésem, az újságíró szövetség Szegő Tamás-díját 2012-ben kaptam meg egy olyan cikksorozattal, amely egy fogyatékkal élő gyermek egészségügyi ellátásának kálváriáját mutatta be. Az Andrassew Ivánról írt esszémet az életművének gondozására létrejött társaság szintén díjjal jutalmazta 2016-ban, erre pedig - ha lehet - még büszkébb vagyok.”

– hangsúlyozta Biró Marianna.

A cikk szerzője Béres Máté

Nézze meg Béres Máté teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.