2013. március 18.

Operatív főigazgatót igazolt az Invitel

Az MVM korábbi vezére egyben a a megújult nagykereskedelmi és vállalati üzletág vezetői pozícióját is betölti.

Az MVM korábbi vezére egyben a a megújult nagykereskedelmi és vállalati üzletág vezetői pozícióját is betölti.
Mártha Imre

2013. március 18-ától az Invitel operatív főigazgatójaként, egyben a megújult nagykereskedelmi és vállalati üzletág vezetőjeként tekvékenykedik Mártha Imre. Ezzel párhuzamosan a cég igazgatótanácsának is tagja lett.

"Nagy kihívásnak tekintem, hogy az energia iparban szerzett tapasztalatokat hasznosíthatom a távközlési és kapcsolódó technológiai piacokon. Várakozásaim szerint a hazai telekommunikációs szegmensben a verseny és a szolgáltatások sokrétűsége tovább fokozható, ami az ügyfelek számára kézzelfogható és komoly előnyöket jelent majd. Kiemelt célom a magyarországi vállalkozások számára legkedvezőbb és minél inkább személyre szabott, világszínvonalú kommunikációs, illetve infokommunikációs megoldások szélesebb körben történő elterjesztése" - mondta el kinevezése kapcsán.

Az új vezető a Cambridge-i Egyetemen szerzett diplomát. A ’90-es évek végén befektetési bankárként dolgozott a Westdeutsche Landesbankban. Energiaipari karrierje Londonban indult, az Enron európai leányvállalatánál. 2001-ben a Magyar Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Energetikai és Infrastruktúra igazgatósága ügyvezető igazgatójának nevezték ki. Négy egymást követő kormány alatt dolgozott a Magyar Villamos Művek Zrt.-nél kereskedelmi igazgatói, vezérigazgató-helyettesi, majd vezérigazgatói pozícióban. Az utolsó mintegy két évben az ELMIB Zrt., egy magánkézben lévő magyar energiaszolgáltató vezérigazgatói posztját töltötte be.

Címkék: invitel