2019. december 13.

Pintér Mónika lett az Index új lapigazgatója

Pintér Mónika, aki korábban a 24.hu Tech rovatát vezette, május óta segíti az Index munkáját. Kinevezésével lezárult a lap vezetőségének átalakítása.

Az újonnan kinevezett lapigazgató, Pintér Mónika feladata lesz mostantól a szervezet operatív irányítása és a tartalmi projektek menedzselése - írják.

„Az Index mérete, valamint az új típusú feladatok mennyisége és komplexitása indokolta a személyi döntést, Mónika szakmai múltja és rátermettsége pedig azt, hogy rá esett a választásom” – fogalmazott Pusztay András vezérigazgató.

Pintér Mónika az egykori Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán tanult szakdiplomácia szakirányon. 2009-től a Népszava külpolitika rovatának újságíró-szerkesztője volt, majd 2014-2017 között az Origo Techbázis, ezt követően pedig 2018-ig a 24.hu Tech-Tudomány rovatvezetője. Az Indexhez történő, 2019. májusi csatlakozását megelőzően ügynökségi területen: a meet, és a DDB service design csapatában content stratégaként és projekt menedzserként dolgozott.

Az Indexnél nem ez az egyetlen változás. Tegnap nevezték ki Dull Szabolcsot főszerkesztővé. A korábbi főszerkesztő, Tóth-Szenesi Attila vezetőszerkesztőként dolgozik tovább a lapnál. Az Index új stratégiai igazgatót is kapott Szabó Zoltán személyében. Pintér Mónika kinevezésével azonban lezárult a lap vezetőségének átalakítása.

Címkék: karrier média index

Főszerkesztőváltás a G7-nél

2020. augusztus 5.

Augusztustól Váczi István váltja Kasnyik Mártont a G7.hu főszerkesztőjeként. A váltást a G7 társalapítója, Kasnyik Márton kezdeményezte, családi okok miatt.